Jongen gewond bij vechtpartij nabij station

hilversum Een jongen heeft aan een vechtpartij verwondingen aan zijn gezicht overgehouden. Vrijdag. vroeg in de ochtend, is deze jongen door een groepje van vijf of zes mannen in elkaar geslagen.

Het ging tussen 4.00 en 5.00 uur al fout op de Groest. Ter hoogte van Club Rex ontstond een opstootje. Dat kreeg een vervolg bij de oversteek naar de fietstunnel bij het station. Daar stond de groep de jongen op te wachten om af te maken waar ze mee begonnen waren. De mannen schopten en sloegen hem. Hierbij raakte hij gewond aan zijn gezicht.

Van de daders ontbreekt voorlopig nog ieder spoor, zo meldt de politie Hilversum. Volgens de afgegeven signalementen zijn de daders achttien à negentien jaar oud. Een van de mannen is ongeveer 1,90 meter lang, heeft een slank postuur en droeg een donkere jas van het merk Canada Goose.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Waterpoloër Evert Kroon overleden

hilversum In zijn tijd was hij ongeëvenaard als doelman. Meerdere keren kreeg Evert Kroon de titel 'Beste waterpolokeeper van de Wereld'. Zondag is hij op 71-jarige leeftijd overleden.

De op 9 september 1946 in Hilversum geboren Kroon gold als een waterpololegende. Als doelman verdiende hij in de loop van de tijd de bijnaam 'De Octopus'. Hij was trouw aan de Hilversumse waterpolovereniging HZC De Robben, waar hij zijn hele sportieve leven voor uitkwam en waarmee hij bijzonder succesvol was: in de jaren 70 stapelden de Hilversummers de landstitels op elkaar.

Kroon was ook international. In totaal kwam hij 182 keer uit voor de Nederlands ploeg. In deze periode was hij driemaal actief op de Olympische Spelen. Tijdens de Spelen in Mexico-Stad (1968) en in München eindigde Oranje beide keren als zevende. Vier jaar later in Montréal was er mede door toedoen van Kroon succes. Het Nederlands team verliet de Spelen met een bronzen plak. Na zijn sportloopbaan begon hij een sportwinkel aan de Larenseweg.