Zijn Hurricanes op weg naar nieuwe titel?
Zijn Hurricanes op weg naar nieuwe titel? Archieffoto: Bastiaan Miché

Koppositie voor Hurricanes in gedecimeerde eredivisie

hilversum Is dit dan het seizoen waarin Hilversum Hurrincanes de ambities gaat waarmaken? Na twee wedstrijden zijn de blauw-gelen nog ongeslagen. Zondag klopten zij op het eigen veld aan 't Jagerspaadje eenvoudig de Arnhem Falcons.

Weer kampioen worden, zoals dat voor het laatst gebeurde in 2000 en 2001: dat is het doel van de Hilversummers. Zij willen hogerop. Dat betekent eerst de Tulip Bowl winnen en vervolgens uitkomen in de European Football League (EFL). Vorig jaar slaagden de Hilversummers niet in deze missie. Toen strandden zij in de halve finale van de play-offs.

Dit seizoen zijn de kansen veel gunstiger. De eredivisie is flink uitgedund: er doen nog maar vijf ploegen mee. Daarnaast ontbreken de twee dominante ploegen van de afgelopen zes seizoenen. De Amsterdam Crusaders komen deze jaargang alleen uit in de EFL en de Alphen Eagles bouwen in de eerste divisie aan een nieuwe eredivisiewaardige ploeg. Hierdoor ligt de titelstrijd volledig open.

Wat de Hilversumse bedoelingen zijn, maakten de Hurricanes zaterdag snel duidelijk. De eerste drive eindigde in de endzone. Joery Blankenstein maakte een touchdown: 7-0. Bij rust was het 15-0. Na de hervatting bleef de aanval van de Hurricanes sterk opereren onder leiding van quarterback Maurice Tielen. Het telraam stopte bij 31-0. Genoeg voor de koppositie. Zaterdag 21 april spelen de Hurricanes uit bij Lelystad Commandeurs.