Vechtersbaas station zoek

HILVERSUM De politie is nog altijd op zoek naar een van de personen die op 8 mei 2016 op station Hilversum een Ajax-fan in elkaar sloegen. Deze blanke man is de enige verdachte die zich na het tonen van de beelden in februari dit jaar nog niet heeft gemeld.

Ruim anderhalf jaar na het incident gaf de politie beelden vrij van het incident. Te zien is hoe een groep Feyenoord-supporters de Ajax-fan, een 26-jarige man uit Assen, mishandelde. Hij was die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam.
In de stationshal kwam hij een groep van ruim tien personen tegen. Ze riepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het ene op het andere moment vielen ze de Assenaar aan. Het slachtoffer liep zwaar lichamelijk letsel op: een gebroken oogkas, blauwe ogen, een gebroken neus en meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.
Al vrij snel na het publiceren van de beelden, meldden de meeste vechtersbazen zich bij de politie. Behalve die ene man. Hij is blank, slank, heeft kort en donkerbruin haar en droeg een donkere zonnebril.


Oud-ambtenaar veroordeeld voor smaad

hilversum Een 40-jarige Hilversummer, ex-ambtenaar van Woerden, is veroordeeld voor smaad. De man plaatste een schadelijk bericht op internet over een Woerdense wethouder. De rechtbank Midden-Nederland heeft hem veroordeeld, maar heeft hem geen straf opgelegd.

De kwestie speelde in 2015. De toenmalige systeembeheerder zette een artikel online waarin hij een lokale bestuurder beschuldigde van belangenverstrengeling. Later veranderde hij dat in fraude. Na onderzoek, de wethouder deed aangifte, bleek dat de Hilversummer achter deze actie zat.
De politierechter is het met de officier van justitie eens dat het woord fraude in de kop van het stuk de goede naam van de wethouder heeft geschaad. Volgens de politierechter had de systeembeheerder moeten weten dat zijn berichtgeving schadelijk was voor de bestuurder. Dat de Hilversummer wel schuldig is verklaard maar geen straf heeft gekregen, komt doordat hij de verkeerde aanpak had gekozen. De systeembeheerder had zijn beschuldigingen bijvoorbeeld kunnen aankaarten via de klokkenluidersregeling.