Zaterdag is er een bijzondere wandeling langs de mooiste villa's.
Zaterdag is er een bijzondere wandeling langs de mooiste villa's. Foto: Khaled Salhani

donderdag 5 april

Foto-expositie 'Architectuur'

Lopes Dias 9.00 uur

Fotoclub 't Gooi exposeert tot en met 13 april 2018 een vijftigtal opnames van architectuur. De leden van Fotoclub 't Gooi hebben foto's gemaakt van architectuur waarbij moderne gebouwen aan bod komen, maar ook meer traditionele bouwwerken zijn niet vergeten.

InLopes Dias

Lopes Dias 13.00 uur

Op donderdagmiddag 5 april starten wij met de Inloop in het WijkCentrum Lopes Dias onder de naam InLopes Dias. Ons doel is om met diverse culturen gezellig samen te zijn met muziek en dans. Als promotie vragen wij voor deze middag geen bijdrage van u.

vrijdag 6 april

'Soms sneeuwt het in april' - Theatervoorstelling

Museum Hilversum 20.00 uur

Levendige, muzikale solovoorstelling met humor over veerkracht, loslaten en de (on)maakbaarheid van het leven. Voor mensen zonder én met kinderen. Data: vr 6, za 7 en vr 20 april + di 8 mei. Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur) Entree: € 18,-. Kaarten bestellen via www.somssneeuwthetinapril.nl.

zaterdag 7 april

Boeken- en platenbeurs

Diependaalse kerk 9.30 uur

Op zaterdag 7 april is van 9.30 tot 14.00 uur de jaarlijkse boeken- en platenbeurs in de Diependaalse kerk aan de Diependaalselaan 138 te Hilversum. Naast boeken en lp's zijn er ook legpuzzles, dvd's en cd's te koop.

Architectuurwandeling Omroephistorie en Gooise villa's

Dudok Architectuur Centrum 14.00 uur

Een bijzondere wandeling door de wijk Trompenberg, die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa's. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over een van de mooiste villaparken en het ontstaan van spraakmakende omroepgebouwen.

zaterdag 7 april en zondag 8 april

KiKa-verkoopexpositie

BarbieKeramiek 11.00 uur

Van 11.00-17.00 uur exposeert de kleigroep van BarbieKeramiek recent keramisch werk. T.b.v. het KiKa-fonds wordt een grote verscheidenheid aan kleinere objecten aangeboden. Locatie: Krekelmeent 126, Hilversumse Meent.

zondag 8 april

Universele eredienst

Soeficentrum Hilversum 11.00 uur

U bent van harte uitgenodigd op de Oude Enghweg 19 om te komen luisteren naar de toespraak van Rama Lieftink met het onderwerp 'De kracht van onze schepping'. Een toepasselijk onderwerp voor deze tijd van het jaar.

Koorconcert Vocaal ensemble Voices met Wybe Kooijmans

Regenboogkerk 15.00 uur

Zondagmiddag 8 april verzorgt Vocaal ensemble Voices een concert in de Regenboogkerk, met werken van Bach, Mendelssohn, Rutter, Fauré, Vasks en Andriessen. Organist Wybe Kooijmans begeleidt het koor. Aanvang 15.00 uur, entree € 10,-. Zie ook www.regenboogkerkhilversum.nl/muziek.

Stadsverlichting

't Luye Gat 19.45 uur

Iedere 2e zondag van de maand is er Stadsverlichting in de Hilversumse Meent. Tussen 19.45 en 20.00 uur is de inloop in stilte. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop gaan de mensen in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen: http://stadsverlichting.nu/living_rooms/2013.

maandag 9 april

Kom zingen bij het Kantelkoor in Hilversum

Silo 20.00 uur

Elke maandagavond van 20.00-22.00 uur repeteert het Kantelkoor in kerkje Silo, Zadelstraat 3 te Hilversum. Zing mee! Leeftijd of ervaring zijn niet belangrijk. Geen contributie (pot voor vrije bijdrage). Meer info of de muziek ontvangen? E-mail Marion van Zonneveld: marionvanzonneveld@gmail.com.

dinsdag 10 april

Creatieve workshop

Viore 13.30 uur

Voor mensen die leven met de gevolgen van borstkanker organiseert Viore een driedelige creatieve workshop. Op drie middagen gaan we aan de slag met verf, met de pen, fotografie, etc. om een beeld te maken van hetgeen u allemaal heeft ervaren. Meer info via programma@viore.org of via 035-6853532.

woensdag 11 april

Alzheimer Café Hilversum

Wijkcentrum De Koepel 19.30 uur

Op woensdag 11 april is er weer een Alzheimer Café in de Koepel. Vanavond gaat het over gedragsveranderingen. Mensen met dementie kunnen allerlei gedrags- en stemmingsproblemen hebben. Hoe kun je daar het beste mee omgaan ? Er is ruimte voor persoonlijke vragen. 19.30-21.00 uur. Toegang is gratis.

Verdieping (meditatie)

Christelijk Spiritueel Centrum 20.00 uur

Ben je bekend met meditatie en zoek je een groep om af en toe de stilte mee te delen. Of zoek je nieuwe inspiratie voor je eigen meditatieve leven.

Erfelijke borstkanker

Viore, centrum voor mensen die leven met kanker 19:30 uur

Op woensdag 11 april bij Viore: de documentaire 'Krijg nou tieten' over leven met erfelijke borstkanker. Met nabespreking onder deskundige begeleiding. Deelname is gratis. Aanmelden via programma@viore.org of telefonisch: 035-6853532.

vrijdag 13 april

Talentenjacht Winter Star

Cafe Zuid 21.30 uur

Landelijke Talentenjacht 'Winter Star' bij 2 locaties: Café Zuid Hilversum en Wapen van Diemen.