Stijgende temperatuur, zonnige perioden

Vrijdag schuift een hogedrukgebied over Frankrijk noordoostwaarts. Tegelijkertijd trekt een lagedrukgebied vanaf de oceaan richting Noordwest-Spanje. De stroming wordt vanaf vrijdag daardoor zuid tot zuidoostelijk en daarmee stroomt warmere lucht onze kant op. Zondag nadert vanuit het westen het polaire front weer. De kans op een bui neemt in de loop van de dag iets toe.

Vrijdag + het weekeinde

In de nacht naar vrijdag is er kans op nachtvorst. Overdag is het droog met zonnige perioden. Er waait een matige zuidoostenwind. In de middag stijgt de temperatuur naar 13 à 14 graden. Ook zaterdag is het droog met geregeld zonneschijn. Met 18 à 19 graden in de middag is het aangenaam lenteweer. Zondag wordt het 17 à 18 graden. In de loop van de dag bestaat er kans op meer bewolking met mogelijk een bui. Er waait een matige wind tussen zuidoost en zuid.

Trend na het weekeinde

Het continentale hogedrukgebied schuift westwaarts en ligt vanaf woensdag ten noorden van Schotland. De stroming wordt dan noord tot noordoost. De temperatuur valt terug naar circa 12 à 13 graden als maximum. Er is eerst een buienkans. Na dinsdag blijft het meest droog.

Weetje

Na een koude februari was maart dit jaar eveneens een koude maand met een gemiddelde temperatuur van 4.7 graden tegen 6.2 graden normaal. Zowel aan het begin van de maand als halverwege was het zeer koud. Maart was met 55 mm neerslag aan de droge kant (normaal is 65 mm). Met omstreeks 130 uren zon behaalde maart ongeveer de normale hoeveelheid.