Hart wil 'Coalitie van de Winnaars'

hilversum Hart voor Hilversum wil een nieuwe coalitie vormen met de VVD, GroenLinks en het CDA. Dat heeft de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen woensdag laten weten. "Er wordt gestreefd naar een 'Coalitie van de Winnaars', aldus de lokale partij in een persbericht.

Hart voor Hilversum (van zes naar acht zetels), VVD (bleef op zes zetels maar wel duizend stemmen meer), GroenLinks (van twee naar vijf zetels) en CDA (van drie naar vier zetels) hebben samen 23 zetels in de gemeenteraad. "Op deze wijze wordt de verkiezingsuitslag gerespecteerd en wordt de wens van de Hilversumse kiezers serieus genomen", aldus Hart. "Er wordt zo ook een coalitie gevormd met een breed spectrum rond en ter weerszijden van het politieke midden."
De eerste bespreking is donderdagavond. Hans Haselager, die namens de PvdA 24 jaar raadslid was en vorige week afscheid nam, zal aan de slag gaan als formateur.
Hart voor Hilversum heeft tijdens het paasweekend de keuze gemaakt na een eerste ronde van gesprekken - in een volgens de partij positieve, openhartige en constructieve sfeer met respect voor ieders standpunt - waarin alle partijen hun zegje konden doen. Grote afwezige bij de tweede ronde is natuurlijk D66. De Democraten verloren weliswaar, maar zijn met zeven zetels nog altijd de tweede partij van Hilversum.

15