Op 6 maart werd de gevel geramd.
Op 6 maart werd de gevel geramd. Foto: Bastiaan Miché

Buurt hangt camera's op bij massagesalon Kleine Drift

hilversum Op en rond de Kleine Drift mag het dan rustig zijn, maar dat betekent niet dat de overlast van jongeren volledig tot het verleden behoort. Om de raddraaiers in beeld te krijgen, zijn bij de Thaise massagesalon camera's opgehangen die door de gemeente betaald zijn.

Buurtbewoner Patrick Weening heeft zich voor de camera's ingespannen, want volgens hem is het essentieel dat de jongeren die voor overlast zorgen in beeld komen. Hij vertelt dat er in de buurt twee jongerengroepen actief zijn. Een jonge groep (van dertien tot vijftien jaar) en een oudere groep (van rond de twintig jaar). Wel benadrukt hij dat dit andere jongeren zijn die zich voorheen zo hebben laten gelden bij ijssalon 't Perronnetje. "Het is betrekkelijk rustig, maar intussen zijn er wel dingen gebeurd. Het is heel onzeker allemaal. Het voelt als een soort gespannen rust", zegt de Hilversummer.

Vier camera's en een recorder, die door de gemeente zijn betaald uit het buurtbudget, hangen nu bij Wat-Pho Massage, de massagesalon waarvan in de vroege ochtend van dinsdag 6 maart de pui werd geramd door een auto. "Natuurlijk zijn die camera's ook buurtbelang. Via de camera's hopen we die lamzakken in de kijker te krijgen. En vroeg of laat hebben we ze op beeld en dan nemen we contact op met de politie, die al heeft gezegd dat ze die jongens dan een happy end zullen geven", grapt Weening. Volgens hem is er al één jongen herkend op de beelden; die heeft inmiddels een gesprek gehad met de politie.