City Run telt ruim 8000 lopers

hilversum Ruim 8000 deelnemers, 420 vrijwilligers die 515 verschillende taken uitvoeren, 575 lunchpakketten, 9.000 flesjes water en 4140 meter hekwerk. Het zijn maar een paar cijfers die horen bij de Hilversum City Run. Komende zondag is het weer zover.

Wie een afstand wil lopen, kan zich nog inschrijven op www.hilversumcityrun.nl en anders op de dag zelf.
De weersvoorspellingen zijn in ieder geval gunstig. Toch zegt Jacques van Garderen, binnen de organisatie verantwoordelijk voor de 'gezondheidszorg', dat het mogelijk voor de lopers iets te warm wordt. Het adviseert de lopers om 'lauw water' te drinken. Te koud water kan namelijk buikkrampen veroorzaken. Verder is luchtige kleding aan te bevelen.


Straatracende piloot weg
bij Transavia

HILVERSUM De piloot die eind 2017 werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de straatrace op de Nieuw-Loosdrechtsedijk in 2016, is weg bij Transavia. Dat bevestigt een woordvoerster van de vliegtuigmaatschappij.

Transavia wilde de man al eerder ontslaan. Aanleiding was de veroordeling voor de straatrace tussen de man en zijn vader waarbij de 19-jarige Fleur Balkesteijn uit Hilversum om het leven kwam. De vader kreeg vier jaar celstraf opgelegd. De rechtbank legde de piloot een taakstraf van 100 uur en een rijontzegging van één jaar op voor gevaarlijk rijgedrag.
De rechter stak begin dit jaar echter een stokje voor het ontslag. Dat de man zich eenmalig extreem gevaarlijk in het verkeer heeft gedragen, betekent niet dat hij zijn functie niet zou kunnen uitoefenen, was de uitleg.
Transavia kondigde direct na de uitspraak een hoger beroep aan, maar dat is nu dus niet meer nodig. Wanneer het dienstverband precies eindigt, is niet bekend.