Prince Tribute Band treedt op in de Vorstin

hilversum De Prince Tribute Band is spontaan ontstaan bij Podium de Vorstin in Hilversum. De dood van Prince in april 2016 kwam destijds als een grote schok. Vrijdag 20 april is deze 'homecomingshow' te zien in het Hilversum poppodium.

Verschillende muzikanten kregen van de programmeur van de Vorstin het verzoek om te spelen op de herdenking van deze legende. Aangezien Prince een belangrijke rol in hun muzikale leven speelt en speelde, twijfelden ze geen moment om hun inspirator te eren. Voor sommige was hij zelfs de aanleiding om muziek te gaan maken.
De muzikale klik was er direct. In korte tijd leidde dit tot een tour van bijna veertig shows. De muzikanten durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau en de liveperformances van Prince aan te gaan, belooft het poppodium. Van 'Kiss' tot 'Controversy' en van '1999' tot 'Cream': de hits komen allemaal voorbij. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

Alain Clark

De line-up bestaat uit drie vocalisten: singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld, die met een 9,5 afstudeerde aan het Utrechts conservatorium, is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark). Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider van de band. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful. Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark.

De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre en The Voice-winnares Maan) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen). Marc Mangin en Efe Erdem vormen samen de blazerssectie. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en zangeres Anouk. Marc Mangin ging al naar het conservatorium van Parijs toen hij elf jaar was en studeerde tevens aan de prestigieuze Berklee School of Music; hij speelt onder meer bij TenTemPiƩs en bij de spraakmakende concertserie 'ConFuse'.

De show van vrijdag begint om 21.00 uur. De zaal gaat een uur daarvoor open. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk en zijn online te krijgen via www.devorstin.nl en bij Platenhuis 't Oor.