Wie houdt bouwplannen tegen?

HILVERSUM Bouwplannen die in een vergevorderd stadium zijn en toch ineens niet door konden gaan. In de afgelopen jaren is het meerdere projectontwikkelaars overkomen. Om voor hen onbegrijpelijke redenen kwam er toch een nee uit het raadhuis, terwijl sommige zelfs al goedkeuring hadden en dat terwijl de woningnood in Hilversum en omstreken hoog is.

"Ik had een schriftelijke toezegging voor de bouw van vijftig tot tachtig sociale huurwoningen, maar ineens werd het akkoord voor de Naarderweg 16 ingetrokken", vertelt een van de betrokkenen bij de plannen voor dit complex. "Ik ben in totaal 2,5 jaar bezig geweest om dingen te realiseren. Ik begrijp het niet en dit heb ik ook nog nooit meegemaakt. Eerlijk gezegd vind ik het onbehoorlijk gedrag van de gemeente."
Dit verhaal staat niet op zich, zo blijkt tijdens een bijeenkomst met in totaal vier ontwikkelaars. Voor de andere drie is deze werkwijze vanuit het raadhuis heel herkenbaar, zo vertellen zij aan De Gooi en Eembode. Allemaal hebben zij plannen om woningbouw te realiseren, bijvoorbeeld in de Leen Bakker aan de Korte Noorderweg. Vooraf toetsen de ontwikkelaars wat er kan volgens het bestemmingsplan, ze trekken op met de gemeente, passen de plannen op gemeentelijk verzoek nog aan en na maanden of jaren worden de bouwplannen dan toch tegengehouden.

9