Opening van zonnedak Dudok Arena

hilversum De 81-jarige Rein Bakhoven verrichtte vrijdag de opening van het zonnedak op sporthal Dudok Arena. De eerste fase is gerealiseerd. De lokale energiecoöperatie HilverZon heeft daar 728 zonnepanelen op gerealiseerd.

Omdat Bakhoven de oudste deelnemer is van dit duurzame project mocht hij het zesde zonnedak van HilverZon openen. Helemaal vlekkeloos liep het project niet. De aansluiting van het zonnedak op het stroomnet liep enige vertraging op. Maar nu liggen er 728 panelen die zestig huishoudens voorzien van groene stroom. Er komen er nog eens 572 bij - het totaal komt daarmee op 1.300 - op het dak van de sporthal.


Aardgasvrije proeftuin in de Meent?

hilversum Voor de proef met gemeentewiet maken heeft Hilversum de vinger al opgestoken. Nu heeft Den Haag geld vrijgemaakt voor een experiment met aardgasvrije wijken. D66 Hilversum wil weten of de gemeente zich ook hier voor aanmeldt.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft aan de gemeenten laten weten dat zij zich voor 1 juli kunnen melden voor het programma 'Aardgasvrije Wijken'. In 2018 is voor deze zogeheten proeftuinen 90 miljoen euro beschikbaar. Voorwaarde is dat gemeenten dit jaar van start kunnen. Volgens D66 past de Hilversumse Meent perfect in het plaatj: is Hilversum van plan zich op te geven voor de proeftuin en leent De Meent zich hier inderdaad voor of zijn er nog andere locaties?


NNP-prijs voor fotograaf Miché

hilversum Fotograaf Bastiaan Miché heeft donderdag de Prijs voor Nieuwsbladfotografie 2018 van brancheorganisatie NNP gewonnen. Met zijn foto van de grote brand in het Naardermeer van juli vorig jaar sleepte de Hilversummer de award binnen.

Dat gebeurde in Beeld en Geluid, waar NNP de jaarlijkse netwerkbijenkomst hield. De jury was onder de indruk hoe Miché de vlammenzee had vastgelegd, terwijl hij moest werken onder lastige omstandigheden.