Het Matangi Quartet.
Het Matangi Quartet. Foto: Marco Borggreve

Vrijdag 20 april

Ontmoetingsgroep

10.00 uur | 't Wijdehuis

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en het begeleiden van activiteiten.

Het Matangi Quartet

20.15 uur | de Morgenster

Na het uiterst geslaagde 100ste Seinconcert kun je op 20 april luisteren naar het bekende en succesvolle Matangi Quartet, met op het programma strijkkwartetten van Schubert, Sibelius en Grieg. Ook is er om 19.30 uur een inleiding op het programma, verzorgd door muziekhistoricus Joop van Velzen.

Fusie speelt 'FESTEN'

20.15 uur | Theater Santbergen

Helge Klingenfeldt-Hansen viert zijn 60e verjaardag samen met familie en vrienden. Tijdens het diner neemt zijn zoon Christian het woord voor een speech die de familieverhoudingen op haar grondvesten doet schudden. 'FESTEN' is een intens drama dat familiesystemen blootlegt en niemand koud zal laten. Ook op 21 april.

Open Podium Globe

19.30 uur | MCO

Maandelijks platform voor amateurs en professionele artiesten in Hilversum en omgeving. Globe biedt je de gelegenheid om podiumervaring op te doen. Bespeel je een instrument of wil je gewoon komen luisteren, hou je van klassiek, pop of jazz, kom dan genieten op de Heuvellaan 33. Toegang is gratis.

Zaterdag 21 april

Chinese bewegingsleer

11.00 uur | de Zoutkeet

Zaterdag 21 en 28 april Chi Neng Qigong-introductieles van 11.00 tot 12.00 uur in Wijkcentrum de Zoutkeet te Hilversum. Info en opgave via adco90@planet.nl of inspreken met naam en tel.nr. op 035-5339418, dan wordt u teruggebeld.

Jubileumconcert

20.00 uur | MCO

Het Goois Vocaal Ensemble uit Naarden bestaat 35 jaar en viert dit met een jubileumconcert in samenwerking met het KLM Orkest uit Hoofddorp. Het koor zingt o.a. repertoire van Ramses Shaffy en een James Bond-medley.

Art & Cars

11.00 uur | Locatie14

Locatie14 presenteert Art & Cars! Een bijzondere tentoonstelling met kunst en bijzondere (klassieke) auto's. Op 21 en 22 april 2018 opent de multifunctionele eventlocatie in Hilversum haar deuren van 11.00 uur tot 17.00 uur voor publiek. Toegang is gratis.

K.I.K. Kunst in Kortenhoef

11.00 uur | De Oude School

21 en 22 april presenteren 5 kunstenaars hun werk in De Oude School: Anouk Slegers, schilderijen en sieraden, Emma Scheeren-Groot keramiek, Alfred Ophof schilderijen en tekeningen, Mirjam van Oostveen beelden van keramiek en Jantine Kroeze sieraden.

Architectuurwandeling

14.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

'Hilversum 100 jaar Mediastad'. Een bijzondere wandeling door de wijk Trompenberg, die zowel omroephistotie herbergt als onder architectuur gebouwde villa's. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over een van de mooiste villaparken en het ontstaan van spraakmakende omroepgebouwen.

Zondag 22 april

Naardens Kamerorkest met 'Dvorak&Dvorak'

15.00 uur | MCO

NaKo voorjaarsconcert 'Dvorak&Dvorak'. Dirigent: Jeppe Moulijn. Solist: Jeroen Den Herder, cello. Programma: Dvorak 'Celloconcert in b opus 104' - pauze - Dvorak '5e Symfonie'.

Vrolijke schilderijen in acryl en beelden van papier-maché

11.15 uur | Regenboogkerk

Vrolijke schilderijen in acryl van Reina Klees en op het sprookje 'Psyche' geïnspireerde beelden van papier-maché van Marian Halbersma.

Afscheidsconcert

14.30 uur | De Morgenster

Afscheidsconcert van het Hilversums Gemengd Koor. Na 85 jaar gaat het koor stoppen met zingen. Op het concert 'Slotakkoorden' worden liederen gezongen van Schubert, Brahms, Mendelssohn uit de Duitse romantiek, en liederen uit de 19e en 20e eeuw van Wolf, Rheinberger, Reger en Diepenbrock.

Rommelmarkt

10.00 uur | De Koepel

Op zondag 22 april is er weer een rommelmarkt in de Koepel. Van 10.00-15.00 uur kan men terecht voor een groot aanbod van prettig geprijsde spulletjes

Maandag 23 april

Filmvoorstelling

20.00 uur | Bibliotheek

Iedere maand vertoont het SCENECS Film Festival in samenwerking met Bibliotheek Hilversum een filmblok in het theater. Er worden 5 korte films vertoond in het thema 'Thriller en mysterie'. Kaarten verkrijgbaar aan de klantenservice of via www.bibliotheekhilversum.nl. Kosten: € 5,- p.p.

Multisportdagkamp

9.00 uur | Sporthal de Meent

Multisport dagkampen (zonder overnachting). Aan de slag met sport en spel en ondertussen de tijd van je leven hebben? Je maakt het mee tijdens een multisportdagkamp van Sportivun. We doen alleen maar leuke dingen, zoals knotshockey, bunkertrefbal, handbal, en bubbelvoetbal en er is een springkussen.

Woensdag 25 april

Rommelmarkt

11:00 | de Zoutkeet

Verrassende koopjes, leuke hebbedingetjes en net dat ene wat u nodig heeft. De opbrengst komt ten goede aan de Speeltuin en buurthuis. Verkoop 11.00 uur tot 14.30 uur.