Stars Wars in Dudok Arena

HILVERSUM Op de foto met enkele figuranten of deelnemen aan legobouwwedstrijden. Het kan op zondag 29 april in de Dudok Arena tijdens 'Star Versum 2018'. Koen van Heijst houdt samen met vrienden een fandag voor fans en dealers van Star Wars.

Er zijn tal van dealers met zowel moderne als vintagetoys en diverse merchandise. Ook zijn er comics, lego, replica wapens, fantasyart en diverse andere toffe items te koop. Kinderen kunnen kosteloos deelnemen aan legobouwwedstrijden en ook kleuren of tekenen. Natuurlijk zijn er ook cosplayers en is er een kleine contest. Tussen 14.00 en 15.30 uur loopt er in samenwerking met Catawiki online een Star Wars-veiling af. Alle veilingkavels zijn te bekijken op de stand van Catawiki.
Van Heijst doneert 250 euro aan de sinds vorig jaar in Hilversum gevestigde Stichting Make-A-Wish - voorheen de Stichting Doe een wens - vanwege de grote verwachte opkomst van de Dutch Garrison 501st op Star Versum 2018. Verder kunnen er nog vrije giften worden gedaan bij de kassa.

Voor de echte fanaten (early birds) gaan de deuren om 9.30 uur open. Een kaartje voor hen kost 10 euro. Voor de anderen gaan de deuren pas om 11.00 uur open. Zij betalen daarom ook 'slechts' 5 euro. Voor kinderen is de toegang 2,50 euro. Het evenement duurt tot 17.00 uur. Voor tickets, zie www.startees.nl.


Tienertoernooi op Cruyff Court in Noord

HILVERSUM Het Cruyff Court in Noord is woensdag 2 mei het decor van een voetbaltoernooi. Kinderen in de leeftijd van tien tot en met vijftien jaar kunnen dan meedoen aan het zes-tegen-zestoernooi.

De organisatie van het voetbaltoernooi is in handen van Heroes of the Cruyff Courts Hilversum Noord 2017. Het eerste fluitsignaal klinkt om 11.30 uur op het kunstgrasveld aan de Stephensonlaan. Het toernooi duurt tot 16.00 uur.

Wie mee wil doen, heeft tot zaterdag 28 april de tijd. Teams van minimaal zes en maximaal acht spelers kunnen zich aanmelden bij de buurtsportcoach via bsc-noord@binkkinderopvang.nl. Voor de jongere kinderen uit de buurt zijn er die dag andere activiteiten.