Op verschillende plekken gingen bewoners aan de slag.
Op verschillende plekken gingen bewoners aan de slag. Foto: Bastiaan Miché

Boomspiegeldag langzaamaan begrip in postcodegebied 1215

HILVERSUM De jaarlijkse 'Boomspiegeldag' in Hilversum-Zuid wordt steeds populairder. Deden er vorig jaar tijdens de eerste editie van het sociale evenement van buurtinitiatief HeiKracht 45 buurtbewoners mee, zaterdag waren er ruim honderd deelnemers. Daardoor ziet postcodegebied 1215 er nu weer wat vrolijker uit.

HeiKracht is sinds 2015 actief in 1215 en organiseert allerlei activiteiten die de wijk gezelliger, mooier en leefbaarder maken. Er is bijvoorbeeld een wandelclub en er wordt maandelijks samen gegeten met buurtgenoten. Vorig jaar was voor het eerst de Boomspiegeldag en werden vijftig boomspiegels in de omgeving van de Neuweg beplant. Dit jaar was het aantal inschrijvingen verdubbeld en deden ook enkele straten tussen de Diependaalselaan en de Kolhornsweg mee (zoals de J.P. Coenstraat).

De gemeente Hilversum leverde op een drietal uitgiftepunten in de wijk meer dan 1000 plantjes en 120 zakken potgrond af. De buren haalden daar hun spullen op en gingen samen aan de slag om hun boomspiegels te beplanten. Het doel voor HeiKracht is tweeledig: de wijk wordt er mooier van en er ontstaan tijdens de werkzaamheden allerlei nieuwe contacten tussen buurtgenoten. Er worden tips en gereedschap uitgewisseld, en iedereen helpt elkaar om de boomspiegels te beplanten.
HeiKracht is blij om te zien dat het idee aanslaat en ziet dit als aanmoediging om volgend jaar weer een grotere groep buurtgenoten te verleiden om mee te doen.