't Gooi was zaterdag de betere ploeg.
't Gooi was zaterdag de betere ploeg. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum alweer in finale tegen 't Gooi

HILVERSUM De rugbymannen van Hilversum staan opnieuw in de finale voor het Nederlands kampioenschap. Tegenstander op 20 mei is wederom aartsrivaal 't Gooi. Zaterdag speelden beide teams in de kampioenspoule al tegen elkaar. De ploeg uit Naarden won: met 33-40.

Na negen van de tien wedstrijden leidt Hilversum nog wel met 46 punten, 't Gooi staat op 42. Landskampioen Hilversum kan daarom worden bestempeld als de grote favoriet voor de titel, maar na de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Hilversum is de ploeg van trainer/coach Marcus Holden wel gewaarschuwd. Zeker de eerste helft was 't Gooi heer en meester. Al snel kwamen de gasten op een 0-7 voorsprong en bij rust was de stand 5-21.

Na de pauze kwamen de Hilversummers via 5-26 en 19-40 nog wel terug - mede doordat enkele vaste basisspelers het veld in kwamen - maar 't Gooi wist de voorsprong uiteindelijk toch vast te houden.