Tamelijk wisselvallig en vrij koel

Na de passage van een koufront is het deze week aanzienlijk koeler. Een westelijke stroming met aanvoer van polaire lucht bepaalt het weerbeeld met soms regen. Koningsdag profiteert onze regio van een vlak gebied van hoge luchtdruk. Het blijft dan goeddeels droog met af en toe zon. In het weekend neemt door een lagedrukgebied de neerslagkans geleidelijk weer toe.

Vrijdag (Koningsdag) + het weekeinde

Op Koningsdag is de buienkans tijdelijk klein, maar een lokale bui is vooral later op de dag mogelijk. Naast wolkenvelden schijnt af en toe de (oranje)zon. Het wordt circa 14 graden bij een matige zuidenwind. Zaterdag is het wisselend bewolkt met soms zonneschijn, maar ook kans op een bui. Zondag neemt de bewolking toe met vooral later die dag enige tijd regen. De wind draait tijdelijk van zuidwest naar noordoost. Het wordt daarbij zo'n 13 à 14 graden.

Trend na het weekeinde

De verwachting is nog onzeker maar de kans lijkt het grootst dat het wisselvallige weer in de meivakantie wordt voortgezet. Maandag valt er regen. Daarna valt er soms een bui en schijnt de zon nu en dan. Het wordt 12 à 13 graden. Vanaf woensdag enkele graden hoger.

Weetje

De normale maximumtemperatuur ofwel het langjarig gemiddelde voor eind april bedraagt 16 graden. Vorige week lag de temperatuur ruim boven normaal. Deze week duidelijk onder normaal. Sinds het jaarlijkse Oranjefeest op 27 april valt (sinds 2014) lag de temperatuur die dag telkens onder normaal. In 2016 en 2017 werd het zelfs niet warmer dan 10 à 11 graden.