Hilversum Alive gaat toch wél door

HILVERSUM Het driedaagse, gratis festival Hilversum Alive gaat eind juni toch door. Onder druk van het Stadsfonds Hilversum en mogelijk ook de Hilversumse samenleving geeft het college van burgemeester en wethouders alsnog 15.000 euro extra subsidie aan de stichting.

Hiermee komt de gemeentelijke subsidie op een totaalbedrag van 30.000 euro. Samen met de bijdrage van het Stadsfonds Hilversum (ook 30.000 euro) is dat voldoende voor de Stichting Hilversum Alive om verder te gaan met de voorbereidingen van het evenement op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni en zondag 1 juli.

Vrijdag meldde voorzitter Paul Hoogermolen van de Stichting Hilversum Alive dat het festival dit jaar niet door zou gaan. De conclusie binnen het bestuur was dat er niet voldoende draagvlak was binnen de gemeente Hilversum om dit jaarlijks terugkerende 'visitekaartje voor Hilversum' te kunnen organiseren.
De gemeente was namelijk niet van plan het jaarlijkse subsidiebedrag van 15.000 euro te verhogen naar 55 mille. Die verhoging was noodzakelijk omdat het evenement flink op de schop zou gaan. 'Not amused' was het raadhuis met het feit dat de stichting de schuld volledig in de schoenen van de gemeente shoof, maar op social media kreeg de gemeente er vervolgens flink van langs. Nu geeft de gemeente alsnog extra subsidiegeld.

9