Herman van der Klok was zeer verbaasd, maar toch vooral ook heel trots.
Herman van der Klok was zeer verbaasd, maar toch vooral ook heel trots. Foto's: Bastiaan Miché

Zeven Hilversummers om trots op te zijn

Zeven Hilversummers kregen een konklijke onderscheiding. Zes van hen werden benoemd tot Lid, één tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

HILVERSUM Hij was naar het raadhuis van Hilversum gelokt met de smoes om te praten over het Sociaal Domein. "Ik ben dus eigenlijk gewoon aan het werk", zegt chauffeur/medewerker Herman van der Klok van de Regionale Ambulancedienst Gooi en Vechtstreek. En dus heeft hij gewoon zijn werkkleding aan als hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De 52-jarige Van der Klok is de jongste van de zeven Hilversummers die tijdens de jaarlijkse lintjesregen op de dag voor Koningsdag een lintje opgespeld krijgen.
Ook de andere zes gelukkigen zijn (of in ieder geval lijken) verbaasd als zij door burgemeester Pieter Broertjes naar voren worden geroepen. Ook de 72-jarige Maarten van Aken krijgt een lintje. Hij is onder meer de koster van de Vituskerk en de man voor, achter en naast pastoor Jules Dresmé.
Teun Anbeek (73 jaar) deed vooral veel vrijwilligerswerk voor wijkcentrum en speeltuin De Zoutkeet. Ook woonzorgcentrum Zuiderheide mag op zijn inzet rekenen.
De 67-jarige John Posthouwer is al bijna zestig jaar lid van respectievelijk Jong Beatrix, Tamboer en Pijperkorps Beatrix, de Beatrix Band, Beatrix Drum & Bugle Corps en Beatrix Brass. In eerste instantie als spelend lid, maar het lidmaatschap werd vanaf 1979 al snel uitgebreid met tal van vrijwilligersfuncties.
De enige vrouw binnen het gezelschap was Ada Karman-van der Vliet (71 jaar). Zij is al 54 jaar werkzaam voor Reymerink. Ook zet zij zich in voor de stichting Egelbescherming Nederland.
De oudste van het stel was Henk Zomer (88 jaar). Hij is vanaf 1988 vrijwilliger voor de veteranen van het Regiment Huzaren van Boreel. Een andere vrijwilligerstaak is Fietsgilde 't Gooi.
Jaap van Waveren werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze muzikant heeft zich op alle fronten met hart en ziel ingezet voor de (amateur)muziekkorpsen.

Ada Karman-van der Vliet.
Maarten van Aken.