Eten op Rolletjes in het Dudokpark.
Eten op Rolletjes in het Dudokpark.

Vrijdag 4 mei

Ontmoetingsgroep

10.00 uur | 't Wijdehuis Loosdrecht

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het meehelpen met de lunch en in het begeleiden van activiteiten.

Hormoontherapie

13.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Op vrijdag 4 mei, van 13.30 tot 14.30 uur, zijn twee urologisch oncologieverpleegkundigen bij Viore aanwezig om antwoord te geven op uw vragen op het gebied van (omgaan met) bijwerkingen van hormoontherapie bij prostaatkanker. Deelname is gratis. Aanmelden via programma@viore.org of bel: 035-6853532.

Herdenkingsconcert Toonkunstkoor

20.30 uur | Evangelisch Lutherse Kerk

Uitgevoerd wordt de Mis in D van Antonín Dvorák onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius. Henk van Zonneveld verzorgt de orgelbegeleiding. Het concert vindt plaats na de dodenherdenking in het Rosarium. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie onze website www.toonkunsthilversum.nl.

Zaterdag 5 mei

Fietstocht Soester Duinen

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde organiseert een tocht vanaf de Kerkbrink in Hilversum via de Lage Vuursche naar de Soester Duinen en vervolgens via het terrein van de Willem Arntz Hoeve in Den Dolder terug naar Hilversum.

Creatieve workshops 'Moederdagcadeau maken'

9.00 uur | Nana Casa

Op 5 en 6 mei zijn er speciale workshops om cadeaus voor Moederdag te maken. De lesblokken zijn van 09.00-11.00 uur, 13.30-15.30 uur en van 16.00-18.00 uur. De kosten inclusief materialen: € 12,50. Aanmelden via anne@vica-boot.nl of 0643053690. Meer weten? www.nanacasa.nl.

Jong Viore: voor jonge mensen met kanker

10.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Elke eerste zaterdag van de maand om 10.30 uur is er bij Viore een bijeenkomst voor jonge mensen (25-40 jaar) die kanker hebben (gehad). De inhoud is altijd een mix van praten en doen. Denk aan wandelen, koken, film kijken, etc. Meer informatie via progamma@viore.org of bel 035-6853532.

Zondag 6 mei

Schilderijen in acryl en beelden van papier-maché

11.15 uur | Regenboogkerk

Reina Klees exposeert vrolijke schilderijen in acryl. Van Marian Halbersma zijn beelden van papier-maché te zien die geïnspireerd zijn op het sprookje 'Psyche' van Louis Couperus.

De tien mooiste huizen

14.00 uur | Kerkbrink, start en finishgebied

Fietsexcursie langs de tien mooiste huizen van Hilversum. De lijst is samengesteld op basis van de suggesties van Hilversummers.

Maandag 7 mei

Kantelkoor

20.00 uur | Silo

Het Kantelkoor is een laagdrempelig koor dat bestaat uit een enthousiaste groep mannen en vrouwen die meerstemmige muziek in uiteenlopende talen zingen. Heb je zin om mee te zingen, stap gerust binnen.

Woensdag 9 mei

SeniorWeb Hilversum

10.00 uur | Wijkcentrum De Koepel

Windows 10 bijwerken? Problemen met computer? Vragen over computer? Wij proberen het graag voor u op te lossen!

Verdieping (meditatie)

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Ben je bekend met meditatie en zoek je een groep om af en toe de stilte mee te delen. Of zoek je nieuwe inspiratie voor je eigen meditatieve leven.

Fietstocht 'Archeologie'

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt op woensdag 9 mei de dagtocht 'Archeologie van Vecht en Venen', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum (Museum). Kosten: € 3,- p.p. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Vrijdag 11 mei

Eten op Rolletjes 2018

16.00 uur | Dudokpark

In het hemelsvaartweekend en met Moederdag viert Hilversum feest! Van 11 t/m 13 mei 2018 wordt het bijzondere Dudokpark in Hilversum weer een openluchtrestaurant voor jong, oud en alles daartussenin. Dit jaar met nieuwe foodtrucks, akoestische bandjes en vermaak!

Zaterdag 12 mei

Fietstocht langs molens

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt tijdens het Nationale Molenweekend een tocht langs molens aan de Vecht. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink Hilversum. Kosten: drie euro per persoon. Voor meer informatie over de tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Klezmer door Die Drei Dudelim

15.30 uur | De Kapel

Het trio Die Drei Dudelim (de drie liedjeszangers) werd in 1994 opgericht door drie vrienden die reeds langere tijd in andere formaties met elkaar musiceerden.

Camerata RCO met Gyrowetz, Beethoven en Haydn

20.15 uur | MCO

De klarinetvirtuoos Gambaro (uit het Italiaanse Genua) bewerkte in de vroege 18de eeuw vier delen uit diverse strijkkwartetten van Jozef Haydn tot een kwartet voor klarinet en strijktrio. De uitvoering van Camerata RCO zal zonder twijfel bijzonder zijn.