Huurder moet weg uit pand Emmastraat

Hilversum De huurder van het bedrijfspand aan de Emmastraat 34 in Hilversum moet binnen een week zijn spullen gepakt hebben. De voorzieningenrechter in Almere heeft maandag de eigenaresse van het pand in het gelijk gesteld. De man veroorzaakt te veel overlast en komt zijn huurovereenkomst niet na.

Twee weken geleden vroeg de eigenaresse in een kort geding de voorzieningenrechter met spoed over te gaan tot ontruiming van de ruimten die de gedaagde huurt. De man was onder meer agressief, intimiderend, bedreigend naar de andere huurders en bewoners, liet mensen illegaal in het pand verblijven en had een forse huurachterstand.

De voorzieningenrechter stelt eigenaresse Caroline Hilhorst in haar vonnis in het gelijk. Het dossier schetst een problematisch beeld van veel de spanningen in de buurt, veroorzaakt door de gedaagde. Andere huurders klagen al een aantal maanden over de wijze waarop de gedaagde zich gedraagt.

Intimideert

Zo schreeuwt de man, draait hij harde muziek en intimideert hij de andere huurders. Ook was de gedaagde nog geen drie weken geleden betrokken bij een vechtpartij in het gehuurde pand en worden er in een van de door hem verhuurde kamers in het pand tegen de regels in drugs gebruikt.
De huurder moet binnen een week het pand hebben verlaten. Daarnaast moet hij nog een huurachterstand van twee maanden betalen, een totaalbedrag van een kleine 7000 euro.


Wietvondst in bloemenzaak Hilvertsweg

HILVERSUM Bij de vondst van een hennepkwekerij in in de kelder van bloemenzaak De Wilde Lavendel aan de Hilvertsweg zijn twee eigenaren, een man en een vrouw (allebei 47), aangehouden.

Bij elkaar trof de politie maandagmorgen 75 planten aan. Deze en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Daarnaast zijn er twee voertuigen in beslag genomen.
De twee zitten overigens niet meer vast, maar zijn nog wel verdachten van het kweken van hennep.