'Stadsgesprek' over formatie komt in Heelo

HILVERSUM Inwoners van Hilversum krijgen inderdaad de kans om met de vier onderhandelende partijen die samen de nieuwe coalitie willen vormen, adviezen mee te geven voor in het nieuwe coalitieakkoord. Dit zogenaamde 'stadsgesprek' vindt plaats op maandag 14 mei in Heelo aan de Oosterengweg.

Dat hebben de vier partijen Hart voor Hilversum, D66, VVD en GroenLinks en formateur Hans Haselageraan laten weten. Zij reageerden daarmee op een oproep van PvdA, SP, Leefbaar Hilversum en bewonersverenigingen uit Hilversum-Oost. Zij stelden dat als de onderhandelaars voor de verkiezingen burgerparticipatie zo belangrijk vinden, zij dat ook tijdens de formatiegesprekken moeten laten zien.

15


Ton beschikbaar voor verzinkbaar toilet op Groest

HILVERSUM Aan de wildplasproblematiek in het centrum moet snel een einde komen. Er komt een verzinkbaar toilet op de Groest. Dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders een krediet van 100.000 euro vrijgegeven.

Het gebrek aan openbare toiletten in het uitgaansgebied, zeker voor vrouwen, leidde afgelopen jaar tot debat in de raad. De politiek wil een openbaar en toegankelijk toilet voor iedereen. Wethouder Floris Voorink kreeg daarom de opdracht om deze urilift, die er op z'n vroegst pas over vijf maanden is, in het centrum te realiseren. In de raadsvergadering van 16 mei komt dit voorstel aan de orde. Ook heeft de gemeente horecaondernemers gevraagd mee te helpen. Sinds maart hangt er bij een aantal zaken in het centrum de 'We Pee Here-sticker'. Mensen met hoge nood kunnen daar terecht.