Er is een Media Mile Vossenjacht.
Er is een Media Mile Vossenjacht. Foto: Bastiaan Miché

Mediastad Festival 26 en 27 mei

HILVERSUM De Veronica Drive in Show met de bekende dj's Erik de Zwart en Ad Bouwman achter de draaitafels in Gooiland, de 538 dj's on tour en een optreden van The Voice-finalist Vinchenzo op zaterdag en activiteiten op het Marktplein op zondag staan op het programma tijdens het Hilversum Media Festival op 26 en 27 mei.

Dat weekend viert Hilversum het feit dat zij zich honderd jaar mediastad mag noemen. Het moet een feest zijn voor alle Hilversummers, zeggen directeur Anne Visser van Hilversum Marketing en evenementproducer Sieneke Croes. Overigens, van alle Hilversummers weet 48 procent dat Hilversum honderd jaar mediastad is, blijkt uit een onderzoek dat in februari is gehouden.
Zondag 27 mei kunnen alle Hilversummers genieten van het evenement, dat bij elkaar 89.000 euro kost (de gemeente betaalt daarvan 35 mille) en zich op verschillende locaties in de stad afspeelt. In alle vroegte kunnen geïnteresseerden terecht in het MCO waar zij om 7.00 uur 's ochtends de uitzending van Vroege Vogels (BNNVARA) kunnen bijwonen. Een van de hoogtepunten in de ochtend is het live-optreden van het populaire radio-orkest de Ramblers. Tevens zijn er rondleidingen door het MCO, dat voorheen het onderkomen was van de VARA.

Vanaf 10.00 uur gaat het los op het Marktplein met live-opnames van het RTL Telekids-programma 'Hou 't schoon!' Zo'n 100 tot 150 groep 7- en 8-leerlingen spelen spellen en doen opdrachten om de schoonste wijk. Op het Marktplein staat de bekende Telekids stormbaan, die voor iedereen toegankelijk is. 's Middags is er een Meet&Greet-theater waar kinderen samen op de foto kunnen met bekende televisiekarakters en kun je 'Kreatief met Kurk' knutselen. Ook is er een Media Mile Vossenjacht.