Speciale tour in Pinetum op Moederdag

HILVERSUM Wil je eropuit met Moederdag? Dan is een bezoek aan Pinetum Blijdenstein wellicht een goed idee. Zondag 13 mei is er een rododendronrondleiding in de botanische tuin.

Om 14.00 uur begint deze speciale tour in de tuin aan de Van der Lindenlaan 125. Pinetum beschikt over een grote collectie rododendrons. Zo'n 250 verschillende soorten zijn er te zien. Deze staan nu in bloei. "Er valt dus genoeg te genieten van kleur én geur", meldt Pinetum Blijdenstein. De toegang bedraag € 2,50.


Discobar Goes Eurovision in de Vorstin

HILVERSUM De finale van het Songfestival is op zaterdag 12 mei. Wie alvast helemaal in de stemming wil komen, moet een dag eerder in Podium de Vorstin zijn als 'Discobar Goes Eurovision' op de agenda staat.

De ingrediënten zijn: foute nummers, guilty pleasures, verzoekjes en songfestivalklassiekers. Dit speciale 'Discobar Goes Eurovision'-dansfestijn wordt door VJ ArnoV, DJ Adioost en MC Joey MesCall in het poppodium aan de Koninginneweg 44 verzorgd. Een entreekaart kost 5 euro. Het songfestivalfeestje begint om 22.00 uur.


Internationale veteranen bij bij Altius

HILVERSUM Welke club gaat er dit weekeinde met de grote wisselbeker, een soort Europa Cup, vandoor? VV Altius is vrijdag 11 en zaterdag 12 mei gastheer van het internationale Wim Bode Veteranen Toernooi.

Voetballers op leeftijd uit Wales, Engeland, Duitsland, Denemarken en Italië zijn op deze dagen te vinden op de velden op Sportpark Berestein aan het Kininelaantje 6-7. Dit toernooi bestaat nu al twintig jaar met veelal dezelfde ploegen, waaronder die van IJsselmeervogels. Het evenement ,dat bij veel deelnemende clubs is gehouden, vindt voor de laatste keer plaats bij de Hilversummers. De veteranen hopen vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag vanaf 11.15 uur tijdens de afscheidseditie op veel publiek.