Bij 't Gooi is veel vertrouwen op een goed resultaat.
Bij 't Gooi is veel vertrouwen op een goed resultaat. Foto: Bob Awick

'Vijftig procent kans op succes'

NAARDEN De rugbyers van 't Gooi gaan zondag voorop in de strijd om het Nederlands kampioenschap rugby tegen de eeuwige rivaal Hilversum. De club uit Naarden schat in Amsterdam de kans op succes op vijftig procent.

Het optimisme uit Naarden is gestoeld op de resultaten in de voorgaande wedstrijden van dit seizoen. In de voorronde speelden de eeuwige concurrenten gelijk en in de kampioenspoule verloren de finalisten hun thuiswedstrijden van elkaar. De Nieuw-Zeelander Zane Gardiner, de coach van 't Gooi die zijn verblijf in Naarden met één seizoen heeft verlengd, constateert: "Het verschil tussen ons en Hilversum is dit seizoen kleiner geworden. We zijn dus op de goede weg."
't Gooi heeft als bijkomend voordeel dat het in tegenstelling tot Hilversum de laatste interlandperiode zonder zware blessures heeft doorstaan. Captain Hugo Langelaan bulkt van de ambitie om met Naarden eindelijk weer een hoofdprijs te pakken. Het is immers al vijf jaar geleden dat 't Gooi voor het laatst de titel opeiste. Langelaan: "Mooi dat we de laatste wedstrijd van Hilversum hebben gewonnen. Van hen win je niet zo vaak. Ons team heeft zich dit jaar onder Zane Gardiner goed ontwikkeld. We zijn trots dat we de finale hebben gehaald met slechts vier spelers uit het vorige seizoen. Die positieve ontwikkeling komt ook doordat veel van onze spelers interlandwedstrijden spelen. Daar word je alleen maar beter van en anderen trekken zich daar weer aan op."
Duels om de landstitel zijn superwedstrijden die iedereen graag wil winnen, weet ook Langelaan. "Eigenlijk spelen we dit soort wedstrijden te weinig. Alleen de wedstrijden tegen DIOK uit Leiden en Hilversum zijn echte duels. Een keer verliezen tegen een mindere ploeg is niet erg. Het is wel goed als je een keer op je bek gaat."