Haat en liefde bij concert in raadhuis

HILVERSUM De burgerzaal van het raadhuis is dinsdag 22 mei het decor van het volgende raadhuisconcert. Het thema van het optreden is 'Haat, liefde en kunst'.

Tijdens het concert komt Tolstojs Kreutzersonate aan bod. Dat is een verhaal over haat, liefde en jaloezie, maar benadrukt ook de kracht van kunst. Tolstojs roman staat tussen Beethovens Kreutzersonate en Janáceks gelijknamige strijkkwartet. Met hoogtepunten uit de muziek en literatuur wordt het drama van de sonate belicht vanuit diverse perspectieven.

Het Vespucci Kwartet, cellist Crit Coenegracht, acteur Guy Clemens en concertdramaturg Roswitha Devrient beginnen om 20.15 uur met hun programma. Rond 22.00 uur is het optreden klaar. Een entreekaart kost 18 euro, inclusief garderobe en drankje in de pauze. Deze zijn onder meer te bestellen via www.raadhuisconcerten.nl.


Esther Vergeer spreekt bij ontmoeting

HILVERSUM 'Niets is onmogelijk' is de titel van de presentatie die Esther Vergeer donderdag 24 mei houdt in Hilversum. Dat doet zij tijdens de zestiende Sportontmoeting Hilversum in het raadhuis.

Vergeer was een haast onklopbare rolstoeltennisster. Ze reeg titels aaneen en heeft in haar sportloopbaan maar liefst zeven keer goud gewonnen op de Paralympische Spelen. Dit jaar was zij chef de mission van de Nederlandse paralympiërs in Pyeongchang. Donderdag neemt ze de aanwezigen mee in haar verhaal over haar succesvolle sportcarrière.

Deze sessie staat in het teken van 'Samen voor een gezonde sportieve omgeving'. Voor Vergeers presentatie worden voorbeelden van dit thema aan de aanwezigen getoond en volgt er een gesprek over het centrale onderwerp. De bijeenkomst is volgende week donderdag in de burgerzaal en duurt van 19.00 tot 22.30 uur. Sportontmoeting Hilversum is bedoeld om mensen uit de sport, het onderwijs, het bedrijfsleven, van maatschappelijke organisaties en de politiek samen te brengen en met elkaar in gesprek te brengen. Aanmelden kan op www.hilversum.nl.