Voorlichting elektrischedeelautoproject Geuzenbuurt.
Voorlichting elektrischedeelautoproject Geuzenbuurt.

Donderdag 17 mei

Rondleiding Raadhuis bij zonsondergang en torenbeklimming

20.30 uur | Architectuur Centrum

Ervaar hoe Dudok speelt met licht in het Raadhuis. Zie de zon ondergaan vanaf de 47 meter hoge toren! Het Raadhuis is mooi op elk moment van de dag, maar wie kent het gebouw bij zonsondergang? Meer informatie over aanmelden en kosten van de wandeling op www.dudokarchitectuurcentrum.nl. Ook op donderdag 24 mei.

Vrijdag 18 mei

Ontmoetingsgroep 't Wijdehuis Loosdrecht

10.00 uur | 't Wijdehuis Loosdrecht

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het helpen met de lunch en het begeleiden van activiteiten.

Zondag 20 mei

Tocht Dudok Hilversum

13.30 | Kerkbrink

Fietsgilde 't Gooi rijdt zondag 20 mei de middagtocht 'Dudok Hilversum', vertrek om 13.30 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum bij het Museum. Deze tocht gaat langs de gebouwen van Dudok en eindigt bij het raadhuis van Hilversum. Kosten: 3 euro p.p. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl

Maandag 21 mei

Kantelkoor, voor mensen met drempelvrees

20.00 uur | Silo

Het Kantelkoor is een laagdrempelig koor dat bestaat uit een enthousiaste groep mannen en vrouwen die meerstemmige muziek in uiteenlopende talen zingen. Heb je zin om mee te zingen, stap gerust binnen.

Dinsdag 22 mei

Inloopochtend

10.00 uur | Rozenkruis Centrum Hilversum

Het Rozenkruis organiseert een inloopochtend op dinsdagmorgen 22 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Een open gesprek organiseert zichzelf. Met elkaar in gesprek gaan schept een levendige wisselwerking. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Meer informatie: www.rozenkruis.nl/hilversum en 023-518-6185.

Voorlichting elektrischedeelautoproject Geuzenbuurt

20.00 uur | Wijkcentrum de Geus

We verkennen nu in drie Hilversumse wijken (Heibuurt, Geuzenbuurt en Boomberg) waar we gaan starten. Als inwoner van de Geuzenbuurt nodigen we u – samen met de bewonersvereniging Geuzenbuurt en uw buurtcoördinator Jaco Huisman - uit voor een informatie-avond over dit deelautoproject.

Raadhuisconcert: 'Kunst. Haat! Liefde?'

20.15 uur | Raadhuis Hilversum

'Kunst. Haat! Liefde?' Drie kunstwerken met de titel 'Kreutzersonate' vormen de rode draad tijdens dit Raadhuisconcert. De twee muziekstukken en de roman hebben hun eigen achtergrond en karakter. In dit concert worden de werken met elkaar verweven en opnieuw geordend in het verhaal.

Woensdag 23 mei

SeniorWeb Inloop/Café

10.00 uur | De Koepel

Windows 10 bijwerken? Problemen met de computer? Vragen overde computer? Wij proberen het graag voor u op te lossen!

Leven in bezet gebied

14.00 uur | Bethlehemkerk

Wim en Adrie Minnaard vertellen over hun ervaringen tijdens een verblijf in een Palestijns dorp gedurende drie maanden en het helpen van de boeren bij het planten van olijfbomen en oogsten van olijven.

Voorjaars-ALV HET met lezing Ruud Koornstra

19.30 uur | Koeleman Accountants

Op 23 mei houdt HET, energiecooperatie Hilversumse Energie Transitie, zijn voorjaars-ALV. We delen recente successen en nieuwe initiatieven. En we laten ons inspireren door Ruud Koornstra, de nationale energiecommissaris. Die neemt ons op zijn eigen wijze mee in nieuwe ontwikkelingen en ideeën.

Vrijdag 25 mei

Feestelijk Freitagabend Konzert

20.00 uur | Raadhuis Hilversum

Op 25 mei geeft het Zwitserse Männerchor Herrliberg samen met het Singers Vrouwen Kleinkoor uit het Gooi eenmalig een bijzonder dubbelconcert op een prachtige locatie: de Burgerzaal van het Raadhuis van Hilversum. Aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Toegang is vrij.

Zaterdag 26 mei

Bach Cantate met vier solisten

16.30 uur | Grote Kerk

Op zaterdag 26 mei klinkt bij Cantate op de Brink in Hilversum de cantate 'O heilges Geist- und Wasserbad', een beroemde cantate van Johann Sebastian Bach met ruime vocale bezetting. De toegang is vrij, met een collecte na afloop.

Zondag 27 mei

Voetstappenpad wandelrally

8.00 uur | Beeld en Geluid

Loop mee met de 3e editie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally, 16 of 29 kilometer, georganiseerd door de Gooise Atletiek Club. Inschrijven kan op www.voetstappenpad.nl. Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan het Goois Natuurreservaat.

Zomerconcert De Muziekkring

15,00 uur | MCO

De Muziekkring Zomerconcert. Dirigent: Yvonne de Winter, solist: Jan Veenboer (viool). We spelen: Gioachino Rossini De Barbier van Sevilla, Ouverture Wolfgang Amadeus Mozart Concert voor viool en orkest KV216 in G-gr.t. Richard Strauss Melodies from Der Rosenkavalier (bewerking) Jurriaan Andriessen La Celebrazione, Synfonia no 8 (in stile classico) Leroy Anderson The Typewriter. Geen kaartverkoop - Collecte bij de uitgang - Parkeren gratis.