Hilversums kopstuk van No Surrender gearresteerd

HILVERSUM Een 46-jarige Hilversummer is een van de vijf kopstukken van motorclub No Surrender die dinsdagmorgen is gearresteerd op verdenking van drugssmokkel naar Engeland en het lid zijn van een criminele organisatie. Bij een grote politieactie is de man opgepakt in zijn woning.

Onder leiding van de rechter-commissaris zijn zeven woningen doorzocht, waaronder die in Hilversum en een aantal huizen in Almere. Naast de 46-jarige man heeft de politie dinsdag vier Almeerders van 23, 29, 30 en 42 jaar aangehouden. Volgens de politie worden de vijf verdacht van het smokkelen van een grote partij cocaïne. Vier van hen zouden lid zijn van Chapter Almere van de Outlaw Motorcycle Gang No Surrender.

De bal is aan het rollen gekomen door een vrachtwagenchauffeur. Begin 2018 kreeg hij de opdracht van een Nederlands transportbedrijf om goederen af te leveren op een adres in Engeland. Nadat hij daar verschillende aanwijzingen kreeg, vertrouwde hij de zaak niet. De man liet de vrachtwagen, waar later tientallen kilo's cocaïne in bleken te zitten, in paniek achter en keerde met de veerboot terug naar Nederland.

In Hoek van Holland stonden vier mannen hem op te wachten. Drie van hen bleken lid te zijn van het Chapter Almere van No Surrender, is uit onderzoek gebleken. Het kwartet kwam verhaal halen bij de chauffeur. Hij voelde zich zo bedreigd dat hij er vandoor ging en zich meldde bij de post van de Koninklijke Marechaussee, waar hij zijn verhaal deed.


Directeur voor Hilfertsheem en de Opmaat

HILVERSUM Serge Steenman-Logtenberg is de nieuwe directeur van het Hilfertsheem College en College de Opmaat. De 49-jarige begint 1 augustus aan zijn nieuwe baan.

Daarmee is hij de opvolger van Hanneke Strankinga, die op woensdag 11 juli afscheid neemt van Hilfertsheem, en Ilonka Vos van de Opmaat. Momenteel is Steenman-Logtenberg directeur van de Hartenlustmavo in Bloemendaal. Daarvoor heeft hij verschillende functies bekleed binnen het voortgezet onderwijs.