Ontdekt asbest Oosterengweg naar verwerker

HILVERSUM De afgedekte asbesthoudende grond die onlangs werd aangetroffen bij graafwerkzaamheden op de Oosterengweg, wordt op donderdag en vrijdag afgevoerd naar een erkende asbestverwerker.

Een gecertificeerde aannemer voert de saneringswerkzaamheden uit, meldt de provincie Noord-Holland. De ontgraving zelf wordt aangevuld met schone grond.
De graafwerkzaamheden voor de aanleg van HOV in 't Gooi op de kop van de Oosterengweg (bij aansluiting Liebergerweg) zijn begin april stilgelegd. Reden was de vondst van kleine brokjes asbest in de grond. Extra bodemonderzoek wees uit dat grondsanering nodig was, vooral om werknemers te beschermen tegen eventuele gezondheidsrisico's.

Direct na de vondst heeft projectorganisatie HOV in 't Gooi een saneringsplan op laten stellen en ter goedkeuring voorgelegd aan de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek. De omgevingsdienst heeft ingestemd met de voorgestelde aanpak en de vervuilde grond kan nu veilig worden afgevoerd.
Op de Oosterengweg wordt in 2018 op diverse plaatsen gegraven in verband met het verleggen van kabels en leidingen. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden: eind 2019 start de projectorganisatie HOV in 't Gooi met de bouw van een spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg.


Haase niet naar 't Melkhuisje

HILVERSUM De tennisliefhebber in Hilversum kan de komende drie dagen niet genieten van Robin Haase. De Nederlander heeft op het laatste moment afgezegd voor Melkhuisje Masters, omdat hij niet op tijd terug was in Nederland.

De 21-jarige Tallon Griekspoor - 225ste op de wereldranglijst - neemt donderdag, vrijdag en zaterdag zijn plaats in op de Hilversumse tennisbaan. Hij komt in actie tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez, de Chileen Nicolas Jarry en de Rus Aleksandr Búblik.
Het driedaagse toernooi geldt als voorbereiding op Roland Garros. De vier deelnemers spelen in een poulesysteem tegen elkaar. De wedstrijden beginnen donderdag en vrijdag om 16.00 uur en zaterdag om 15.00 uur. Voor meer informatie, zie melkhuisjemasters.nl.