De stoet vrijdagmiddag over het Melkpad.
De stoet vrijdagmiddag over het Melkpad. Foto: Bastiaan Miché

Eerbetoon aan overleden motorrijder

HILVERSUM Hij was vader van een zoon van vier en bovendien een 'hele leuke gozer'. Afgelopen week werd bekend dat de motorrijder, die medio maart ernstig gewond raakte aan de Karel Doormanlaan in Hilversum, alsnog is overleden. Hij lag zeven weken in coma.

Vrijdagmorgen was het afscheid van Renier Vlug op Den en Rust. Een groep motoren, bijeengekomen na een oproep op Facebook, begeleidde hem naar zijn laatste rustplaats.
Het incident vond plaats op zaterdag 17 maart. De motorrijder zou even een proefritje hebben gemaakt en had geen helm op. Het ging mis toen het gas van zijn motor bleef hangen en de tweewieler tegen een van de garages onder de flat klapte. Hulpdiensten rukten massaal uit. Een medisch team kwam ter plaatse met een traumahelikopter. Die landde in de middenberm van de Diependaalselaan. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij nadat hij zeven weken in coma lag.
Op onder andere de website van deze krant en Facebook wordt geschokt gereageerd op het nieuws. Zo schrijft Inge Gijzel: "Heel tragisch. Ontzettend veel sterkte voor de nabestaanden!" En Ryanne Vlug: "Dank voor alle motorrijders, het was ontzettend mooi! Rust zacht, neef."