SP zegt vertrouwen op in college

HILVERSUM Te vaak heeft het huidige college van burgemeester en wethouders naar de mening van de SP zich niet aan gemaakte afspraken gehouden. Dat is onbehoorlijk bestuur. Daarom heeft de oppositiepartij woensdagavond het vertrouwen in het gemeentebestuur opgezegd.

De maat is vol, zo geeft fractievoorzitter Bianca Verweij aan. Gisteravond diende de SP een motie van wantrouwen in tegen het hele college. De druppel om deze stap, die niet lichtzinnig is genomen, te nemen is het schenden van de afspraken rond de koopzondagen in het centrum. Zondag 6 mei was de laatste koopzondag die Stichting Centrum Hilversum mocht opnemen. Zij mocht alle achttien beschikbare koopzondagen direct in 2018 opnemen in afwachting van een nieuwe winkeltijdenverordening. Hierover neemt de raad op woensdag 6 juni een besluit. Dat het college gedoogt dat de ondernemers in de tussenliggende tijd op zondag open mogen is tegen de afspraken in. "Het gaat ons niet om de koopzondagen zelf, maar wel over het proces."
Volgens Verweij is het veel vaker gebeurd dat het college gemaakte afspraken niet nakomt en deadlines niet haalt. Als voorbeelden noemt zij de marktgelden en de Clemenskerk. De motie is tevens een waarschuwing naar het nieuwe college. "Het gaat om de continuïteit van het stadsbestuur", aldus Verweij.
Tijdens de behandeling van de motie was deze krant al naar de drukker.