Buschauffeurs 't Gooi staken

HILVERSUM Onder andere in 't Gooi leggen buschauffeurs komende zaterdag het werk neer. Die dag is namelijk de volgende estafettestaking voor een betere cao.

Ook in de regio's Utrecht, Groningen, Drenthe en West-Brabant rijden zaterdag geen bussen. In Utrecht staakt Keolis, in Groningen en Drenthe Qbuzz, CTS legt het werk neer in Zuid-West Drenthe, Connexxion rijdt niet in de regio Gooi- en Vechtstreek en Arriva blijft in de remise in West-Brabant. De werknemers staken onder andere vanwege de grote werkdruk in het streekvervoer.
FNV Streekvervoer wil concrete afspraken met de werkgevers maken over de vermindering van de werkdruk en een fatsoenlijke loonsverhoging. "Staken doe je niet voor de lol", stelt vakbondsbestuurder Paula Verhoef van FNV Streekvervoer. "Maar in dit geval is er - nog steeds - geen keus."
Jack d'Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie, voegt toe dat de acties niet stoppen totdat er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk.