Zanger Joshua Nolet maakte er samen met de leerlingen een groot feest van.
Zanger Joshua Nolet maakte er samen met de leerlingen een groot feest van. Foto's: Bastiaan Miché

Schoolplein verandert in concertzaal

Niet in de Afas Live of Ziggo Dome, maar bij de Wilhelminaschool genoten deze week 200 leerlingen van een concert van Chef'Special.

HILVERSUM Zanger Joshua Nolet van de Haarlemse band, bekend van nummers als 'In Your Arms' en 'Amigo', moet nog even wakker worden als 's ochtends het schoolplein aan de Gijsbrecht van Amstelstraat volstroomt met leerlingen voor een half uur durend optreden. Maar uiteindelijk gaan zowel band als de leerlingen uit hun dak. "Het is altijd leuk om voor kinderen te spelen", zegt Nolet na afloop.

Het bezoek van Chef'Special komt doordat groep 8B van de Wilhelminaschool meedeed aan een landelijke actie van Vodafone en Chef'Special. De opdracht: maak op zo'n originele manier een cover van de hit 'Amigo'. "Een moeder van een van de leerlingen had het voorbij zien komen en stelde het voor", zegt groep 8B-leerkracht Rick de Jongh, zelf ook muzikant.
Met verschillende schoolattributen (liniaal, boeken, mappen) gingen de leerlingen aan de slag en stuurden hun inzending in. Een paar weken later kwam het nieuws dat de Hilversumse basisschool één van de drie winnende scholen was. "We gingen er niet van uit dat we zouden winnen, het duurde allemaal ook best lang", zegt De Jong. "Maar toen bleek dat we hadden gewonnen, werd er uiteraard wel flink gejuicht."
De school kreeg niet alleen een optreden aangeboden, maar won tevens een muziekpakket van 5000 euro. Voor De Jong de kans om echt met muziekonderwijs aan de slag te gaan.
Het optreden van de band was voor de groepen 5 tot en met 8. De 200 aanwezige kinderen bleven aanvankelijk op de grond zitten, maar konden toen de wat snellere nummers voorbijkwamen niet meer rustig blijven. Groep 8B-leerling Isabeau was één van hen en van alle aanwezigen waarschijnlijk ook de grootste fan. "Ik luister ze wel vaak op Spotify, maar dit is de eerste keer dat ik ze live zie. Mijn favoriete nummer? Toch wel 'Try Again'."
Dat nummer kwam overigens niet voorbij tijdens het concert, dat uiteraard eindigde met 'Amigo'. Ook zanger Nolet genoot: "Het is mooi om dit te koppelen aan de campagne voor muziekonderwijs op scholen. Wat zo mooi was aan het filmpje van deze school was dat ze met heel weinig middelen iets heel creatiefs hadden gemaakt."

Na afloop was het publiek niet weg te krijgen.