Primeur in Theater Kleintje Kunst

HILVERSUM Poëzie en muziek zijn de hoofdingrediënten van het optreden van voormalig stadsdichter Robert Grijsen en pianist Eric Bergsma. Zij staan zondag in Theater Kleintje Kunst.

Dit nieuwe duo treedt zondag voor het eerst op in het theater aan de Kolhornseweg 9. 'Tussen de regels' is de titel van de voorstelling. Hierin verleggen de dichter en de pianist hun grenzen, want voor hen staan poëzie en muziek niet op zichzelf, maar vullen elkaar aan en er is sprake van overlapping. De rolverdeling hoeft eveneens niet zo strikt te zijn.

De voorstelling begint om 14.30 uur. Een kaartje kost 17 euro en is te reserveren via theaterkk@gmail.com.


Nieuwe expositie in Regenboogkerk

HILVERSUM Schilderijen van Maarten Vlam en glaswerk van Henny Verhoeven zijn vanaf zondag 27 mei te zien in de Regenboogkerk. De nieuwe expositie wordt rond 11.15 uur geopend.

Van Vlam, inwoner van Vreeland, is de serie 'Romantisch landschap' te bewonderen in de kerk aan de Nassaulaan 22. Tevens is er kunst te zien van de vorig jaar overleden Verhoeven. De tentoonstelling loopt tot en met dinsdag 3 juli.


Kamerorkest viert jubileum in het MCO

HILVERSUM Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) is zondag het decor van het jubileumconcert van Kamerorkest de Muziekkring. Het in Laren gevestigde koor viert het 55-jarige bestaan in Hilversum.

Om 15.00 uur begint het orkest, dat zo'n dertig leden telt en onder leiding staat van Yvonne de Winter, met spelen. Dat gebeurt in Studio 1 van het MCO aan de Heuvellaan 33. Concertmeester Jan Veenboer soleert in het concert voor viool en orkest KV216 van Mozart. Verder brengen de Laarders nog werken van Gioachino Rossini, Richard Strauss, Jurriaan Andriessen en Leroy Anderson ten gehore. De entree is vrij. Wel is er een collecte na afloop.