Tussen Kunst en Kist

HILVERSUM Een locatie die velen niet meteen associëren met kunst is de begraafplaats. Die combinatie wordt in de week van zaterdag 26 mei tot en met zaterdag 2 juni wel gemaakt in Hilversum.

Tijdens de Week van de Begraafplaats stelt Uitvaartstichting Hilversum twee locaties beschikbaar om kunst tentoon te stellen. Het gaat om de Noorderbegraafplaats aan de Laan 1940-1945 2 en Zuiderhof aan de Kolhornseweg 13. De exposities hebben als thema 'Tussen Kunst en Kist'.
Op Zuiderhof zijn werken te zien van kunstenaars die verbonden zijn aan ART Hilversum: Deodaat Visser, Hanke Wiegand, Dick Sierksma en Arendina Borreman. Deze expositie is de hele week vrij te bezichtigen. In de aula van de Noorderbegraafplaats exposeren Fotoclub Perspectief Hilversum en Fotoclub 't Gooi hun werk, dat op allerlei manieren te maken heeft met het centrale thema.
Zaterdag 26 mei om 11.30 uur is op Zuiderhof de officiële opening van de Week van de Begraafplaats én de exposities. Wethouder Willem van der Spek is hierbij aanwezig, net zoals de kunstenaars en leden van de fotoclubs.