Zaterdag is er een jeugdviswedstrijd.
Zaterdag is er een jeugdviswedstrijd. Foto: R. Spakman

Zaterdag 26 mei

Jeugdviswedstrijd

8.30 uur | Berlagevijver

Leeftijd tot en met 14 jaar. Vissen met vaste hengel. Deelname is gratis/iedereen prijs. Stuur dan een mail naar Ronald Spakman, jeugdbegeleider@hsvhilversum.nl, www.hsvhilversum.nl. Na opgave is er automatisch deelname, u hoeft dus niet meer te reageren.

Fietstocht naar buitenplaats

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt zaterdag 26 mei de dagtocht 'Van Zodden naar Buitenplaats', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum (museum). Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Voorjaarsmarkt

10.00 uur | St. Joseph

Voorjaarsmarkt op 26 mei van 10.00 tot 15.00 uur bij St. Joseph, Minckelersstraat 71 in Hilversum. Meer informatie over o.a. kraamhuur: Roselien Ramkhelawan, coördinator Informatie & Advies Versa Welzijn,'s ochtends (ma.-do.) tel. 035-6420719/06–30217822 of per mail: ienadviespunt@versawelzijn.nl.

Bachcantate met vier solisten

16.30 uur | Grote Kerk

Op zaterdag 26 mei klinkt bij Cantate op de Brink in Hilversum de cantate 'O heilges Geist- und Wasserbad'. Een beroemde cantate van Johann Sebastian Bach met ruime vocale bezetting. De toegang is vrij, met een collecte na afloop.

Zondag 27 mei

Voetstappenpad wandelrally

8,00 uur | Instituut voor Beeld en Geluid

Loop mee met derde editie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally - 16 of 29 kilometer - georganiseerd door de Gooise Atletiek Club. Inschrijven kan op www.voetstappenpad.nl. Het inschrijfgeld komt geheel ten goede aan het Goois Natuurreservaat.

Varen en stil genieten op de Ankeveense Plassen

13.30 uur | IJsclubgebouw

Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water van de Ankeveense Plassen! De boottocht van 2 uur biedt je een unieke kans om door het kraakheldere water van de smalle slootjes en weidse plassen te varen. Vanuit de open boot heb je vrij zicht. Leuk voor het hele gezin!

Zomerconcert

15.00 uur | MCO

De Muziekkring Zomerconcert. Zondagmiddag 27 mei 2018 15.00 uur Muziekcentrum voor de Omroep (MCO) Heuvellaan 33, Hilversum O.l.v. Yvonne de Winter. Solist: Jan Veenboer (viool). Rossini - Mozart - Strauss - Andriessen - Anderson. www.demuziekkring.nl

Maandag 28 mei

Filmvertoning selectie SCENECS filmfestival

20.00 uur | Bibliotheek

Op maandag 28 mei om 20.00 uur worden er in de Bibliotheek Hilversum een aantal bijzondere films vertoond die eerder vertoond zijn bij het SCENECS International Film Festival. Eén hiervan is de film 'The Forgotten' van de Russische regisseur Alexander Korolov.

Woensdag 30 mei

Fietstocht naar en over de Vecht met fietsboot

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi organiseert op woensdag 30 mei een uniek combi-arrangement met fietsen en varen op de Vecht. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Donderdag 31 mei

Music around the Fireplace

20.30 uur | de Smederij

Elke laatste donderdag van de maand écht luisteren naar singer-songwriters, volledig akoestisch en gratis entree. Dit alles in intieme setting in de sfeervolle Smederij Hilversum, maximaal 50 man publiek, knetterend haardvuur, onder het genot van een drankje (o.a. van de Gooische Bierbrouwerij). Zie voor de line-up www.musicaroundthefireplace.nl.

Moment voor mantelzorgers

13.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Rondleiding Raadhuis bij zonsondergang en torenbeklimming

20.45 uur | Dudok Architectuur Centrum

Ervaar hoe Dudok speelt met licht in het Raadhuis. Zie de zon ondergaan vanaf de 47 meter hoge toren! Het Raadhuis is mooi op elk moment van de dag, maar wie kent het gebouw bij zonsondergang? Meer informatie over aanmelden en kosten: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Vrijdag 1 juni

Ontmoetingsgroep 't Wijdehuis Loosdrecht

10.00 uur | 't Wijdehuis Loosdrecht

Welkom in ontmoetingscentrum 't Wijdehuis Loosdrecht. De deuren zijn iedere vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Het team is op zoek naar vrijwillige versterking voor het helpen met de lunch en het begeleiden van activiteiten.

Zaterdag 2 juni

Papiergeldbeurs

10.00 uur | Hotel Lapershoek

Voor verzamelaars en geïnteresseerden van papiergeld organiseert de IBNS Nederland een papiergeldbeurs. Op de beurs zijn biljetten verkrijgbaar vanuit de hele wereld. Van nieuwe biljetten tot biljetten van landen die niet meer bestaan. Met een thema-expositie van bevrijdingsbiljetten.

Herinneringen aan WO II

10.00 uur | Museum Hilversum

Op zaterdag 2 juni rijdt het Fietsgilde de dagtocht 'Hilversum 1940-1945', vertrek om 10.00 uur van de Kerkbrink in Hilversum voor het museum.