Chaos binnen Hart voor Hilversum

HILVERSUM Verkiezingswinnaar Hart voor Hilversum (HvH) is bestuursloos. De drie overgebleven bestuursleden zijn woensdag opgestapt, nadat zij vernamen dat de fractie van de lokale partij het nieuwe coalitieakkoord zou hebben goedgekeurd. "Wij zijn van mening dat Hart voor Hilversum is verkwanseld door een paar mensen met een tomeloze ambitie", aldus voorzitter Marjon Heijnen.

Al weken rommelt het binnen HvH, nadat de fractie tot ieders verbazing D66 en de VVD uitnodigde om plaats te nemen achter de onderhandelingstafel. Want stonden voor de verkiezingen de twee kampen - HvH enerzijds en D66/VVD anderzijds - lijnrecht tegenover elkaar als het ging over Gooistad, lijken zij nu eensgezind en klinken er geluiden dat HvH akkoord is met één Gooise gemeente op de langere termijn.
Vooral dat laatste leidde tot de nodige ophef. Mede-oprichter en oud-raadslid Meijndert Ruitenberg (nog altijd lid van HvH) uitte op social media al zijn onvrede en meende dat zijn partij daarom beter opnieuw in de oppositiebanken kan plaatsnemen. "Leden en fractie van Hart voor Hilversum worden niet of onvoldoende betrokken of geïnformeerd. Het pluche mag nooit de leidraad zijn."
Heijnen sluit zich daar nu bij aan. Zij uit felle kritiek op HvH-onderhandelaars Karin Walters en Henk Blok en verwijt hen een 'gebrek aan openheid'.

3