Erfgoedclubs in de bres voor Corverslaan 2

HILVERSUM Geef de Corverslaan 2 de status van gemeentelijk monument. Met een brief proberen de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk, Stichting Het Cuypersgenootschap en Erfgoedvereniging Heemschut het college van burgemeester en wethouders over de streep te trekken.

De reden dat de drie in de pen zijn geklommen met de duidelijke oproep zijn de verbouwingsplannen voor de boerderij. Volgens de briefschrijvers dreigen belangrijke karakteristieke elementen van dit gebouw te verdwijnen. Daar moet een stokje voor gestoken worden, menen de erfgoedclubs. Dit pand is onder andere 'een zeldzaam voorbeeld in Hilversum van landelijke bouwkunst van rond 1800'.


Propaganda NSB online

HILVERSUM NSB-propagandafilms komen online beschikbaar dankzij Beeld en Geluid en het Netwerk Oorlogsbronnen. De collectie bestaat uit zo'n 170 gedigitaliseerde films, met name uit 1941 tot en met 1944.

Het gaat om geconfisqueerd oorlogsmateriaal waarvan de Nederlandse overheid in 1944 de auteursrechten verkreeg, die 70 jaar na publicatie zijn vervallen en nu dus tot het publieke domein behoort. Belangrijkste reden voor het vrijgeven is grootschalig en laagdrempelig (wetenschappelijk) onderzoek mogelijk te maken en te stimuleren.
De films vertellen veel over het ideaalbeeld dat de NSB haar leden en de 'volksgenoten' wilde voorspiegelen: orde, discipline, tucht, patriottisme en volksbelang voor individueel belang.


Schoutenstraat verzorgt eerste Blend Event

HILVERSUM Winkeliers van de Schoutenstraat hebben de krachten gebundeld. Dat heeft geresulteerd in het Blend Event.

Zaterdag is het zover. Van 11.00 tot 17.30 uur is er van alles te doen in de winkelstraat in het centrum. De achttien deelnemende winkels laten het nieuwste van het nieuwste zien en trakteren op veel lekkers, zo luidt de aankondiging.