Voorstelling 'Ma' te zien in Gooiland

HILVERSUM 'Ma' stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? 'Ma' is vrijdag 1 juni te zien in Theater Gooiland in Hilversum.

De solovoorstelling 'Ma' is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Zijn dilemma's, angsten én moederliefde worden vertolkt door Eric Corton. Het boek 'Ma' won een Hebban Award in de categorie beste non-fictie.
Eric Corton heeft tien jaar niet op het toneel gestaan en nu komt hij terug: met 'Ma' staat hij in zijn eentje in honderd theaters door heel Nederland. Op vrijdag 1 juni dus in Hilversum. In Gooiland begint deze solovoorstelling om 20.15 uur. Voor kaarten bel 0900-9203 (€ 0,45 cent p.m.) of kijk op gooilandtheater.nl.


Dudokfestival is theater en architectuur

HILVERSUM Het Dudokfestival is een theaterfestival waarbij bezoekers lopend of op de fiets langs muzikanten, theatermakers en cabaretiers op bijzondere locaties in de stad Hilversum trekken. De vijfde editie van het festival vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 16 juni.

De organisatie van het Dudokfestival heeft als doel aanstormend talent een podium te geven in combinatie met een gezellig en ontspannen avondje uit. Het Dudokfestival programmeert jonge talenten in de genres klassieke muziek, kleinkunst en cabaret. Dit jaar spelen Yvonne van den Eerenbeemt (finalist Amsterdams Kleinkunst Festival 2014), Eva van den Bosch (Finest of the Finals 2013) en Michel & Tim (finalisten Amsterdams Kleinkunst Festival 2018).
Het evenement staat naast theater ook in het teken van stedenbouwkundige Willem Marinus Dudok. In samenwerking met het Dudok Architectuur Centrum nemen Dudokkenners de theaterbezoekers mee langs de geschiedenis en hedendaagse inrichting van de markante gebouwen die stadsarchitect Dudok heeft ontworpen.
Voor meer informatie en kaarten zie www.dudokfestival.nl.