Afgelopen weekend waren er ook werkzaamheden.
Afgelopen weekend waren er ook werkzaamheden. Foto: Bastiaan Miché

A27 bij Hilversum ook komend weekend geheel afgesloten

HILVERSUM De A27 bij Hilversum is net als afgelopen weekend ook komende weekend - van vrijdag 1 juni 21.00 uur tot maandag 4 juni 5.30 uur - in beide richtingen geheel afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de aansluiting Bilthoven en knooppunt Eemnes.

Weggebruikers moeten omrijden via de A28 en A1. De omleiding staat ter plaatse aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer vijftien minuten. De op- en afritten worden mogelijk al een half uur eerder afgesloten. Afgelopen weekend was het gedeelte tussen de aansluiting Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes al in beide richtingen dicht.

Aanleiding zijn de werkzaamheden (verbreding A1/A27) die al geruime tijd plaatsvinden. Afgelopen weekend sloopte aannemerscombinatie 3Angle het oude viaduct bij Bilthoven en het oude viaduct van de oude oprit (33) van de aansluiting Hilversum. Met zes kranen per viaduct werden de viaducten stuk voor stuk afgebroken. Gelijktijdig bouwde de aannemer de nieuwe aansluitingen Bilthoven en Hilversum af. De nieuwe viaducten krijgen ook meteen asfalt, belijning en de verkeersregelinstallatie en ook de op- en afritten naar de nieuwe viaducten worden aangelegd.

Komend weekend sloopt 3Angle het laatste viaduct van de oude aansluiting Hilversum, afrit 33. Ook start de aanbreng van dubbellaags zoab (stiller asfalt) in de noordelijke rijrichting op de A27 van Bilthoven tot Hilversum.