Fietstocht langs herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.
Fietstocht langs herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Foto: Fietsgilde

Vrijdag 1 juni

Dag van de Architectuur

16.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

De Dag van de Architectuur op 1, 2 en 3 juni heeft dit jaar als thema 'Utopisch wonen, van Walden tot Almansweide'. Het DAC verzorgt een uitgebreid programma met een minisymposium, lezingen, openstellingen en wandelingen in en rond Hilversum. Zie voor programma www.dudokarchitectuurcentrum.nl/dag-van-de-architectuur/.

Zaterdag 2 juni

Jong Viore: voor jonge mensen met kanker

10.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Elke eerste zaterdag van de maand om 10.30 uur is er bij Viore een bijeenkomst voor jonge mensen (25-40 jaar) die kanker hebben (gehad). De inhoud is altijd een mix van praten en doen. Denk aan wandelen, koken, film kijken, etc. Meer informatie via progamma@viore.org of bel: 035-6853532.

Repair Café

10.00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Loosdrecht

De slogan van het Repair Café is 'Weggooien? Mooi niet!' Heeft u kapotte huishoudelijke apparaten of een blouse waar de knoop vanaf is? En lukt het u niet zelf om het te herstellen? Dan kunt u terecht bij het Repair Café. In juli en augustus is er in verband met de zomerperiode geen Repair Café.

Varen en stil genieten op de Ankeveense Plassen

13.30 uur | IJsclubgebouw Ankeveen

Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water van de Ankeveense Plassen. De boottocht van 2 uur biedt je een unieke kans om door het kraakheldere water van de smalle slootjes en weidse plassen te varen. Vanuit de open boot heb je vrij zicht. Leuk voor het hele gezin!

Papiergeldbeurs IBNS

10.00 uur | Hotel Lapershoek

Voor verzamelaars en geïnteresseerden van papiergeld organiseert IBNS Nederland een papiergeldbeurs. Op de beurs zijn biljetten verkrijgbaar vanuit de hele wereld. Van nieuwe biljetten tot biljetten van landen die niet meer bestaan. Met een thema-expositie van bevrijdingsbiljetten.

Fietstocht langs herinneringen aan WO II in Hilversum

10.00 uur | Museum Hilversum

Op zaterdag 2 juni rijdt het Fietsgilde de dagtocht 'Hilversum 1940-1945', vertrek om 10.00 uur van de Kerkbrink in Hilversum voor het museum. Voor meer informatie over deze en andere tochten zie www.fietsgilde.nl.

Zondag 3 juni

Schilderijen en glasobjecten

11.15 uur | Regenboogkerk

Schilderijen van Maarten Vlam en glaswerk van Henny Verhoeven zijn vanaf zondag 27 mei te zien in de Regenboogkerk. De nieuwe expositie wordt rond 11.15 uur geopend. Van Vlam, inwoner van Vreeland, is de serie 'Romantisch landschap' te bewonderen en van de vorig jaar overleden Verhoeven glaskunst.

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Elke eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden van Artesia een boswandeling na verlies. De wandeling is bedoeld voor mensen die met een overlijden te maken hebben (gehad). Graag aanmelden als je mee wilt lopen bij info@praktijkartesia.nl of bel naar 06-23665687.

Live opnames Burg en Buitink

15.00 uur | MCO

Live opnames studio 2 MCO HIlversum. Angelo van den Burg (percussionist) en Jos Buitink (piano). Gastmusici: Raphaela Danksagmüller, (duduk, fujara en blokfluit) en Leo Janssen (saxofoon en klarinet) Toegangskaarten à € 17,50: www.burgbuitink.com.

Woensdag 6 juni

SeniorWeb Hilversum Inloop

10.00 uur | De Koepel

Windows 10 bijwerken? Problemen met computer? Vragen over computer? Wij proberen het graag voor u op te lossen!

Fietstocht Bos en Heide

10.00 uur | Museum Hilversum

Op woensdag 6 juni rijdt het Fietsgilde de dagtocht 'Bos en Heide', vertrek 10.00 uur vanaf de Kerkbrink (Museum) Hilversum. Zie www.fietsgilde.nl.

Bijeenkomst voor jonge mensen met kanker

19.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Elke eerste woensdagavond van de maand bij Viore: Jong Viore. Een bijeenkomst voor jonge mensen (25-40 jaar) die kanker hebben (gehad). We beginnen om 19.30 uur, de deur staat open vanaf 19.00 uur. Meer informatie of meedoen? Mail ons op programma@viore.org of bel: 035-6853532.

Skûtsjesilen Loosdrecht

13.00 uur | Finley Het Witte Huis

Op woensdag 6 juni 2018 wordt voor het eerst keer het Skûtsjesilen Loosdrecht georganiseerd. Een groots Loosdrechts zeilevenement met echte Friese platbodems dat zal uitgroeien tot een traditie die je niet mag missen.

Donderdag 7 juni

Moment voor mantelzorgers

13.30 uur | Viore

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Gratis taxatiedag

12.00 uur | Bibliotheek

Gratis taxatiedag in de bibliotheek Hilversum ('s-Gravelandseweg 55) op donderdag 7 juni. Wie eens wil weten wat zijn of haar munten, postzegels, bankbiljetten of oude ansichtkaarten nu waard zijn, is deze dag welkom bij de taxateurs van de MPO. Zij taxeren gratis en vrijblijvend van 12.00-16.00 uur.

Landelijke talentenjacht

21.30 uur | Café Zuid

Landelijke talentenjacht 'Winter Star' bij 2 locaties in de regio. Onder andere Café Zuid Hilversum.