Plannen voor de Naarderweg 16 blijven on hold.
Plannen voor de Naarderweg 16 blijven on hold. Foto: Bastiaan Miché

Toch wachten op integrale visie

HILVERSUM Voorlopig blijven de pandeigenaren van de Naarderweg 16 en Leen Bakker in de gemeentelijke wachtkamer zitten. Wethouder Floris Voorink is zeker van plan om met de ontwikkelaars om tafel te gaan zitten, maar stelt dat het eerst nodig is dat de gemeente een integrale visie opstelt.

Dat was de minder prettige boodschap tijdens de gezamenlijke commissie van vorige week woensdag aan het adres van Tom Bleker (woordvoerder namens de eigenaar van Naarderweg 16) en Harry van der Spoel (eigenaar Leen Bakker-pand aan de Korte Noorderweg). Volgens de VVD-bestuurder hoeven de twee insprekers niet nog eens jaren te wachten, maar zij moeten wel rekening houden met het feit dat hun bouwplannen enkele maanden op de plank blijven.

"We moeten ook werkgelegenheid bouwen", aldus de wethouder. "In de tussentijd zijn er veel locaties rondom de spoorzone en op tal van ruimtes en plekken waar iets gebeurt. Veelal in combinatie met wonen. We hebben zorgen over de teruglopende werkgelegenheid. Daarom moeten we eerst een integrale visie doen, zodat de politiek een weloverwogen besluit kan maken."
Daar voegde Voorink direct aan toe dat hij in de komende tijd met beide heren uiteraard in contact wilde blijven. Naar die handreiking waren beiden op zoek. Van der Spoel sprak wel uit dat hij graag een intentieovereenkomst wil sluiten met de gemeente voor het wonen-werken in de oude Leen Bakker. Daarvoor moet hij meer geduld betrachten.

Bij langdurige leegstand is niemand gebaat, zeiden beide insprekers, die al jaren bezig zijn met hun plannen en ineens vastliepen in de gemeentelijke molen. Dat onderschreef Voorink. "Ik snap dat het frustrerend is."