Tennisser gered na hartaanval bij Hoogerheide

HILVERSUM Zonder enige aarzeling handelden leden van Tennisvereniging Hoogerheide zaterdag toen een gastspeler onwel werd. Door hun snelle optreden hebben zij het leven van de man, die tijdens een wedstrijd een hartaanval kreeg, gered.

Tijdens de competitiewedstrijd zakte de man ineens in elkaar op een van de gravelbanen op de Ceintuurbaan 2a. Direct kwamen de Hilversumse tennissers in actie. Terwijl zij eerste hulp verleenden, werd de Automatische Externe Defibrillator (AED) uit het clubhuis gehaald. De hulpdiensten werden gebeld en opgevangen. Achteraf vernamen de tennissers vanuit het ziekenhuis dat er door het snelle handelen en de goede hulp van diverse leden geen schade aan het hart was van de man. "Ik ben heel trots op hen en de manier waarop ze hebben gehandeld", meldt Marion Uilkema, voorzitter van Hoogerheide.

Zij meldt dat de tennisclub de leden elk jaar een AED-cursus aanbiedt, die veel leden ook hebben gevolgd. "Je hoopt het natuurlijk nooit nodig te hebben", zegt Uilkema. "Maar na zo'n incident van afgelopen zaterdag denk je daar ineens heel anders over."


Mannen (19) na arrestatie Kleine Drift weer vrij

HILVERSUM De twee 19-jarige jongens die op de Kleine Drift zijn opgepakt voor mogelijk vuurwapenbezit zitten niet meer vast. Wel is het onderzoek nog gaande.

Dat meldt de politie een week na de door een omstander gefilmde en op internet geplaatste arrestatie. Daarbij trokken agenten hun vuurwapen, omdat zij de melding hadden gehad dat de mannen ook een vuurwapen op zak zouden hebben. Dat vuurwapen werd niet aangetroffen. Wel hadden de Hilversummers brokjes hasj op zak.