Burgemeester Ossel.
Burgemeester Ossel. Foto: Annemieke van Waterschoot

Erfgoedfestival Groen in Gooi & Vecht is volop kunst en cultuur

LOOSDRECHT In de tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn heeft burgemeester Freek Ossel van de gemeente Wijdemeren onder toeziend oog van genodigden het Erfgoedfestival Groen in Gooi & Vecht geopend.

Hovenierster Hennie van der Wilt begeleidde de burgemeester op de tractor, waarna hij een Deutzia lemoinei, een zogenaamde bruidsbloem, plantte.
Tot 10 september vindt het Erfgoedfestival plaats in de regio Gooi & Vecht. Liefhebbers van kunst, cultuur en natuur kunnen ruim drie maanden genieten van de meer dan honderd activiteiten en tentoonstellingen op diverse locaties. Singer Laren, Huizer Museum, Museum Weesp, Kasteel-Museum Sypesteyn, de Vrienden van het Gooi, het Vechtstreekmuseum en Pinetum Blijdenstein houden speciale groene tentoonstellingen die al geopend zijn of binnenkort openen.
Het festival is het eerste initiatief van de musea en erfgoedinstellingen om thematisch samen te werken en daarmee de krachten te bundelen. Naast de tentoonstellingen zijn er ruim honderd publieksactiviteiten. Op diverse locaties kan het publiek genieten van gratis Festival Tuin Talks: korte, inspirerende verhalen en lezingen vanuit groene invalshoeken. Er zijn tal van arrangementen, fiets-, wandel- en vaarroutes en workshops en ontdekkingstochten om vooral de bezoekers zelf in het groen te laten genieten.

Het hele programma staat op de festivalwebsite www.groeningooivecht.nl.