Victoria en ZOB streden op het scherpst van de snede.
Victoria en ZOB streden op het scherpst van de snede. Foto: Bastiaan Miché

Victoria is na een 'dik verdiende' zege plotseling heel dichtbij promotie

Victoria en FC Hilversum maken altijd nog kans op promotie richting respectievelijk de eerste en tweede klasse. Beide teams wonnen hun eerste duel in de nacompetitie.

HILVERSUM Victoria dacht na de 2-1 overwinning van zaterdag tegen ZOB uit Zuidoostbeemster dat er nog twee zeges nodig waren om te promoveren naar de eerste klasse. Echter, door een herindeling en vrijgekomen plek in die eerste klasse promoveren niet een maar twee ploegen naar die afdeling via de nacompetitie. Dat betekent voor de Hilversummers dat de wedstrijd van aanstaande zaterdag al de finale is.

Victoria moet uit naar FC Almere, waar het in de competitie twee keer van won: "Maar dat is geen garantie voor een makkelijke wedstrijd", aldus coach Stijn van 't Hooft. Zijn ploeg won zaterdag na een volgens de oefenmeester zware wedstrijd tegen een stugge, maar ook lastig te bespelen ploeg. "De inzet van onze kant was uitstekend en karakter heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Er werd door beide partijen op het scherpst van de snede gestreden en onze overwinning is dik verdiend."
Wilco de Birk opende in de eerste helft, waarin Victoria de bovenliggende partij was, al na twintig minuten de score voor de Hilversummers. De bezoekers kwamen op een voor Victoria ongelukkig moment, vlak voor rust, op 1-1. Na de thee lukte het Victoria niet om aan de prima gevoetbalde eerste helft een vervolg te geven. Het was uiteindelijk Rik Langhout die de winnende treffer scoorde. "We zijn nu in een fase gekomen waarin goed voetbal niet telt. Alle wedstrijden zijn finales en alleen een overwinning telt", vervolgt Van 't Hooft, die volgend seizoen ook aan het roer staat bij Victoria. "We zijn ook al bezig met het volgende seizoen: tweede of eerste klasse. Vanuit de jeugd stromen spelers door naar het eerste elftal en ook spelers van buiten hebben interesse om bij ons te komen spelen."

Hilversum reisde af naar Focus 07 in Culemborg. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd aangezien er na de reguliere negentig minuten 1-1 op het scorebord stond. De 1-0 voor Hilversum was een cadeautje. Een voorzet van Tonnie Cusell werd door de aanvoerder van Focus in eigen doel gewerkt. Voor de rust werd het nog 1-1.
Na de pauze streden beide ploegen in een aantrekkelijke pot voetbal en met alle beschikbare inzet en energie voor de volle winst. Na negentig minuten brachten beide trainers verse krachten in het veld, waarna de meer geroutineerde Hilversummers aan het langste eind trokken. Dave Huijmans zorgde in de verlenging voor de bevrijdende 2-1 voor de Hilversummers.
Een hoofdrol was er voor de boers Van de Pol. Keeper Giordano stopte in de tweede helft een strafschop en aanvaller Jerraynell scoorde vlak voor tijd de allesbeslissende 3-1 voor de ploeg van Karel Bonsink en Richard Lensen. De met de bus meegereisde supporters konden hun geluk niet op.
Zaterdag krijgt de nacompetitie voor FC Hilversum een vervolg tegen Lopik, eveneens een derde klasser.