Goois Ouderen Koor.
Goois Ouderen Koor. Foto: Nico Spilt

Donderdag 7 juni

Gratis taxatiedag

12.00 uur | Bibliotheek

Gratis taxatiedag in de bibliotheek Hilversum ('s-Gravelandseweg 55) op donderdag 7 juni. Wie eens wil weten wat zijn of haar munten, postzegels, bankbiljetten of oude ansichtkaarten nu waard zijn is deze dag hartelijk welkom bij de taxateurs van de MPO. Zij taxeren gratis en vrijblijvend van 12.00 tot 16.00 uur.

Moment voor mantelzorgers

13.30 uur | Viore

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Groep voor nabestaanden

14.30 uur | Viore

Op donderdag 22 maart start bij Viore een groep voor nabestaanden. Een groep voor mensen die een dierbare hebben verloren en die graag in contact komen met anderen die dit ook hebben meegemaakt. Meer info: www.viore.org.

Vrijdag 8 juni

Botdichtheidsonderzoek

7.15 uur | Rayer Healthcare

Op vrijdag 8 juni kunt u de botdichtheid laten meten met een hielscan. Botontkalking begint al vanaf 35 jaar en steeds meer mensen krijgen op latere leeftijd ernstige osteoporose. Dit is een aandoening waarbij de botten brozer worden en steeds makkelijker breken.

Optreden Ierse band

15.00 uur | Viore

Kom op vrijdag 8 juni naar Viore en geniet van het optreden van de Ierse band Dodargh. Hun optreden vorig jaar was een groot succes. Het repertoire bestaat uit Keltische, Engelse en Amerikaanse folkmuziek. Vanaf 14.30 uur staan koffie en thee klaar. Entree is gratis.

Zaterdag 9 juni

Kapelconcert

15.30 uur | De Kapel

Op zaterdag 9 juni 2018 wordt het seizoen Kapel Concerten afgesloten met een concert van de Fancy Fiddlers. Het strijkersensemble de Fancy Fiddlers bestaat uit viool- en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar, onder supervisie van Coosje Wijzenbeek.

Discoavond

20.00 uur | De Koepel

Zaterdag 14 april is er weer de grote disco voor mensen met een beperking. Voor dansliefhebbers is dit een eigen plek in het Gooi waar men zelfstandig uit kan gaan. De swingende muziek is van DJ IMRE. Entree 2 euro, zaal open 19.30 uur. De Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum. Info: gbos@versawelzijn.nl.

Zondag 10 juni

Schilderijen en glasobjecten

11.15 uur | Regenboogkerk

Schilderijen van Maarten Vlam en glaswerk van Henny Verhoeven zijn te zien in de Regenboogkerk. Van Maarten Vlam, inwoner van Vreeland, is de serie 'Romantisch landschap' te bewonderen en van de vorig jaar overleden Henny Verhoeven glaskunst. De toegang is gratis. De tentoonstelling loopt tot en met 3 juli.

Stadsverlichting

19.45 uur | 't Luye Gat

Iedere tweede zondag van de maand is er Stadsverlichting in de Hilversumse Meent. Tussen 19.45 en 20.00 uur is de inloop in stilte. Om 20.00 uur start de meditatie van een uur. Na afloop gaan mensen in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen: http://stadsverlichting.nu/living_rooms/2013.

Maandag 11 juni

Kantelkoor, voor mensen met drempelvrees.

20.00 uur | Silo

Het Kantelkoor is een laagdrempelig koor dat bestaat uit een enthousiaste groep mannen en vrouwen die meerstemmige muziek in uiteenlopende talen zingen. Heb je zin om mee te zingen, stap gerust binnen.

Dinsdag 12 juni

Liefde, Kracht en Daad

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Het Rozenkruis organiseert een bijeenkomst. Het onderwerp is: 'Liefde, Kracht en Daad' en het gnostieke symbool van het Rozenkruis wordt uitgelegd. Datum: 12 juni, van 20.00-20.45 uur. Toegang vrij. Adres: Koninginneweg 41, Hilversum. Meer info: www.rozenkruis.nl/hilversum of tel: 023-518 6185.

Woensdag 13 juni

PC-inloop, Computer-apk

10.00 uur | De Koepel

U bent altijd van harte welkom op woensdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur om te oefenen (zelfstudie), voor assistentie, voor inschrijving cursus of voor technische ondersteuning. Ook kunnen eigen werkstukken worden gemaakt. Er zijn docenten aanwezig.

Speciaal Iktoon!-concert

11.30 uur | Grote Kerk

In het kader van Iktoon!-Hilversum geeft het 60-koppige Goois Ouderen Koor samen met sopraan Elma van den Dool een uniek opendeurenconcert in de Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum. De muzikale leiding van het koor is in handen van Alexandra d'Espinoza.

Alzheimer Café

19.30 uur | De Koepel

Vanavond gaat het over intimiteit. Dementie maakt een relatie minder gelijkwaardig. De partner wordt steeds meer de verzorger. Hoe kun je je hiermee staande houden? Er is ruimte voor persoonlijke vragen. Van 19.30-21.00 uur en de toegang is gratis.

Vrijdag 15 juni

De SchakelBeachtoernooi

16.00 uur | Terrein Eikenrode

Op 15 en 16 juni vindt voor de 34e keer het door LoVoC georganiseerde De SchakelBeachtoernooi plaats op het terrein voor sportzaal Eikenrode te Loosdrecht voor jeugdteams, beachbadminton en beachvolleybal.