De auto van de verdachte werd leeg aangetroffen op het parkeerterrein van hotel De Witte Bergen.
De auto van de verdachte werd leeg aangetroffen op het parkeerterrein van hotel De Witte Bergen. Foto's: Bastiaan Miché

Hilversummer (34) opgepakt voor aanrijden motoragent

Een 34-jarige man uit Hilversum is woensdag aangehouden voor het aanrijden van een politieagent maandagmiddag in de Ampèrestraat.

HILVERSUM De motoragent die maandag gewond raakte bij een aanrijding en werd overgebracht naar het ziekenhuis, is weer thuis. Dat zegt een politiewoordvoerder. "Achteraf was het een geluk bij een ongeluk. Wel is het psychisch natuurlijk een enorme klap als er iemand recht op je afrijdt. Het had ook heel anders kunnen aflopen. Hopelijk komt hij thuis tot rust."

Het is maandag 17.30 uur. Twee motoragenten willen een automobilist die vermoedelijk met gestolen kentekenplaten rondrijdt, controleren. Bij de Larenseweg geven zij een stopteken, de automobilist negeert dit echter en gaat ervandoor. Een achtervolging door verschillende straten in Hilversum ontstaat, totdat ze weer op de Larenseweg belanden. Hier rijdt de verdachte zich klem, waarna hij achteruitrijdt en tegen de motor van een van de agenten botst. De agent gaat onderuit, maar raakt niet gewond.
De bestuurder van de auto gaat er wederom vandoor, waarna de tweede agent opnieuw een achtervolging inzet. In de Ampèrestraat komen zij tot stilstand. De bestuurder geeft hierna vol gas en rijdt hard achteruit, in de richting van de motoragent. Deze kan hem niet ontwijken, met een aanrijding tot gevolg. De agent valt van zijn motor en de verdachte gaat ervandoor. Een ambulance komt ter plaatse voor medische hulp en brengt het aan zijn bekken en buik gewonde slachtoffer naar het ziekenhuis.
Niet veel later treft de politie de auto - zonder iemand erin - aan op het parkeerterrein van hotel De Witte Bergen langs de snelweg A1. In de omgeving wordt nog gezocht naar de man, maar dat levert niets meer op.
Woensdagmiddag meldde de politie dat alsnog een verdachte is opgepakt. Deze 34-jarige Hilversummer zit vast voor verhoor.

Een van de getroffen motoren.