Mout is de thuishaven van deze quiz.
Mout is de thuishaven van deze quiz. Foto: Bastiaan Miché

Hoeveel kennis heb jij van jouw woonplaats?

Beantwoord honderd vragen over Hilversum zo goed mogelijk. Dat is de uitdaging van de 035 Kwis: de kennistest van jouw woonplaats.

HILVERSUM Je woont en leeft in Hilversum, maar hoeveel weet je eigenlijk van je eigen woonplaats. Met de 035 Kwis kunnen Hilversummers testen en laten zien wat zij allemaal weten van de gemeente. Naast het verkrijgen van veel informatie over Hilversum steunen de deelnemende teams het goede doel.

Lionsclub Hilversum is de initiator van deze nieuwe quiz. Aan bod komen thema's als media, architectuur, natuur en geschiedenis. Hilversummers kunnen in teams van vijf tot tien personen meedoen aan dit evenement, dat zaterdag 16 juni begint. Tussen 10.00 en 11.00 uur kunnen de teams in Mout, de locatie van de 035 Kwis, de vragen en de antwoordboeken ophalen. Een dag later (zondag 17 juni), moeten de teams de ingevulde antwoordboeken tussen 20.00 en 21.00 uur weer inleveren. In totaal hebben zij 35 uur de tijd om de opdrachten te maken.

Donderdag 28 juni wordt duidelijk wie het meeste weet. Dat gebeurt vanaf 20.00 uur in de horecagelegenheid aan de Naarderstraat 8. Dan geeft de organisatie de juiste antwoorden prijs. Hierna vindt de prijsuitreiking plaats. De drie beste teams vallen in de prijzen. Deelname bedraagt 75 euro per team. De volledige opbrengst komt volgens de Lionsclub volledig ten goede aan het goede doel van de winnende ploeg.
"Vorm een team van jong tot oud, van Snelle Jelle en weet-al tot puzzeltijger. Met een gemĂȘleerd team heb je de beste kansen", is de gouden tip van de organisatie van de 'Ken-uw-stad-quiz'. "We hebben heel veel vragen gemaakt, die niet allemaal met Google te vinden zijn. Je moet eropuit gaan en kunnen puzzelen. Een goede organisatie is een must", luidt de nadere uitleg.