MCO decor van concert voor kinderen

HILVERSUM Het Gooisch Fanfare Orkest houdt zaterdag 16 juni speciaal een concert voor kinderen. Vanaf 15.30 uur spelen zij in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) het programma van het kidsconcert getiteld 'Er was eens'.

Het opleidingsorkest heet de jonge gasten en hun (groot)ouders zaterdag welkom. Vervolgens neemt de djembégroep het publiek mee naar de concertzaal. Het fanfareorkest stelt zich daarna voor. Hierna is het de beurt aan een verteller, die de toeschouwers meeneemt in het muzikale sprookje van Alice in Wonderland. Na stil te hebben gezeten, mogen de kinderen zelf in actie komen. De jonge gasten mogen dan zelf diverse instrumenten uitproberen, waaronder de trombone, de hoorn en het drumstel.

Kaarten voor het kidsconcert zijn te koop via www.mcogebouw.nl of op de dag zelf bij de ingang aan de Heuvellaan 33. De toegang voor kinderen is gratis. Volwassenen betalen 5 euro.


Hilversumse kunstenaars
in museum

HILVERSUM Na de fotografische reis van Ruben Terlou door China kiest Museum Hilversum voor een tentoonstelling dichter bij huis. Vanaf donderdag 21 juni is werk te zien van Hilversumse kunstenaars in de culturele instelling aan de Kerkbrink.

Het gaat om een overzichtstentoonstelling. In '100 werken - 30 kunstenaars' laat het museum in samenwerking met Art Hilversum zien hoeveel kunstenaarstalent er in de mediastad huist. "Deze groepstentoonstelling geeft een bijzonder goed beeld van zowel talent als diversiteit, met maar liefst dertien nieuwe kunstenaars", meldt de organisatie.

De officiële opening van deze Hilversumse expositie is op donderdag 21 juni om 21.00 uur. Nieuwsgierige Aagjes hebben tot en met zondag 1 juli de kans om '100 werken - 30 kunstenaars' te bezichtigen.

Overigens kunnen belangstellenden de expositie 'Dwars door China' nog steeds bezoeken. Duizenden mensen hebben inmiddels de foto's van Terlou al bewonderd in Museum Hilversum. Wie nog niet geweest is, heeft tot en met zondag 17 juni de tijd om langs te gaan.