De promotie werd zaterdag ook op de eigen club uitbundig gevierd.
De promotie werd zaterdag ook op de eigen club uitbundig gevierd. Foto: Bastiaan Miché

Promotie unieke prestatie van Victoria

HILVERSUM Na twee promoties op rij was een plek in het linkerrijtje aanvankelijk het doel voor Victoria. Zaterdag echter wonnen de Hilversummers het allesbeslissende duel voor promotie naar de eerste klasse. "Dit is uniek. Ik ben echt heel erg trots", aldus trainer Stijn van 't Hooft na de met 2-0 gewonnen wedstrijd in en tegen Almere.

Dat Victoria de nacompetitie had bereikt was al een prestatie. Aanvankelijk moesten de Hilversummers drie wedstrijden zien te winnen. Doordat er een extra plek vrijkwam in die eerste klasse was de wedstrijd van afgelopen zaterdag geen halve finale, maar plotseling een finale. "Ik kreeg kippenvel op mijn armen toen ik dat hoorde", vertelt de oefenmeester. "Het werd ineens alles of niets en nog wel tegen een ploeg die we al goed kennen en dit seizoen al twee keer versloegen."

Natuurlijk zijn uit het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Bovendien heeft Almere een sterke ploeg met een goede voorhoede en snelheid aan de zijkanten. Achterin is deze ploeg echter kwetsbaar, weet ook Van 't Hooft. De eerste helft was spannend met kansen over en weer, en ook in het tweede bedrijf kon het lange tijd alle kanten op gaan. Een rode kaart voor Tjeerd Hof van Almere (twee keer geel) en kort daarna de openingstreffer uit een hoekschop door Jim van der Scheer bleken allesbepalend. Toen uitblinker Rik Langhout kort daarna met een penalty de score verdubbelde en Lesley Vlieger van Almere ook met rood van het veld moest, was het feest compleet. "Dit hadden we niet durven dromen. Zo'n finale is toch de mooiste manier om te promoveren", vertelt Van 't Hooft. "We komen nu volgend seizoen uit op een fantastisch niveau waarin we echt geen gek figuur zullen slaan."

De selectie voor volgend seizoen staat al, vervolgt Van 't Hooft. Er komen nieuwe spelers van buiten en vanuit de jeugd. "En er zal niemand vertrekken. We hebben veel jonge spelers van 19/20 jaar. Die kunnen beter eerst op dit niveau acclimatiseren voordat zij de stap naar een hoger niveau maken."