Popkoor Prestige treedt woensdag op.
Popkoor Prestige treedt woensdag op. Foto: Popkoor Prestige

Vrijdag 15 juni

Laatste Seinconcert seizoen

20.15 uur | De Morgenster

Shunske Sato, artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging, speelt zowel op de moderne als op de barokviool. Echtgenote Shuann Chai valt op door haar brede belangstelling en neemt een originele Rosenberger fortepiano mee naar de Morgenster. Programma met muziek van Bach en Mendelssohn.

Zaterdag 16 juni

Fietstocht Gooi en Eemland

10.00 uur | Museum Hilversum

Op zaterdag 16 juni rijdt het Fietsgilde de dagtocht 'Gooi en Eemland', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink Hilversum (Museum). Zie voor meer informatie www.fietsgilde.nl.

Buitenspeeldag

14.00 uur | Raadhuis Hilversum

Hoeveel energie zit er in de natuur? Dat merk je als je buiten bent! HilverZon brengt 13 straten in Hilversum een pakket vol energie op 16 juni, Buitenspeeldag. Pakketjes zijn daarna ook voor buurtbijeenkomsten beschikbaar. Met energie uit de natuur #sluitjeaanopduurzaam. Kijk op hilverzon.nu.

Kinderconcert: 'Er was eens...'

15.30 uur | MCO

Op zaterdagmiddag 16 juni vindt er om 15.30 uur een speciaal concert voor kinderen plaats, getiteld: 'Er was eens'. Op muzikale wijze vertelt het Gooisch Fanfare Orkest een sprookje en stelt zich zo voor aan de kinderen. Kaarten zijn te koop via mcogebouw.nl. Kinderen gratis.

Zondag 17 juni

EZsinging Studio Recording Sessions

10.00 uur | A.V.R.O.

Of je nou prof of amateur bent, je kunt meedoen met de EZsinging Studio Recording Sessions op zondag 17 juni of zaterdag 7 juli 2018. Verras een dierbare met een opname van een nummer met jouw unieke zangstem. Of geef het jezelf cadeau. Alles onder professionele begeleiding.

Schilderijen en glasobjecten

11.15 uur | Regenboogkerk

Schilderijen van Maarten Vlam en glaswerk van Henny Verhoeven zijn te zien in de Regenboogkerk. Van Vlam, inwoner van Vreeland, is de serie 'Romantisch landschap' te bewonderen en van de vorig jaar overleden Verhoeven glaskunst.

Jubileumconcert

15.00 uur | MCO

Koor en orkest van Toonkunst Bussum geven een jubileumconcert met werken van Mendelssohn, Dvorák en Poulenc. Dirigent is Yiorgo Moutsiaras. Solist is Charlotte Houberg (sopraan). Toegang € 17,50. Zie www.toonkunstbussum.nl voor verdere informatie.

Dinsdag 19 juni

Zorgnetwerk

13.30 uur | De Kleine Lelie

Op dinsdagen van 13.30-15.00 uur kan hier terecht voor vragen, suggesties en informatie betreffende uw eigen leefsituatie, zorg en wijkzaken. Er zijn medewerkers van oa. MEE, Versa Welzijn en Thuiszorg. Ook de buurtcoördinator en wijkagent schuiven regelmatig aan. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Bevrijding van angst.

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 19 juni van 20.00 tot 22.00 uur is er een lezing van het Rozenkruis met de titel: 'Bevrijding van angst'. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Toegang vrij, inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee. Meer info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-518 6185.

Woensdag 20 juni

Midzomeravondconcert

19.45 uur | Erfgooierskwartier

Midzomeravondconcert met Popkoor Prestige uit Hilversum, onder leiding van dirigente Annika Esslage. Aanvang is 19.45 uur, toegang is gratis. Kom zo veel mogelijk op de fiets. Het koor repeteert wekelijks op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de prachtige, muzikale studio 3 van het Muziek Centrum van de Omroep.

Donderdag 21 juni

Moment voor mantelzorgers

13.30 uur | Viore

Elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur zijn (met name) mantelzorgers welkom bij Viore. Om elkaar te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen, en om gewoon aan tafel in onze gezellige huiskamer een kop koffie of thee te drinken.

Vrijdag 22 juni

Scenecs

19.00 uur | Vue Hilversum

De twaalfde editie van het International Film Festival vindt plaats van 22 t/m 29 juni. Het festival begint met een Grand Opening op 22 juni en eindigt met een Grand Gala Award Event op 29 juni in Studio 21. In deze week van juni worden er diverse films en documentaires vertoont in Hilversum.

Zaterdag 23 juni

Pilot gig roeien in Nederhorst

10.00 uur | Jachthaven Rietlanden

RV Vegt & Spieghel geeft elke zaterdag ( op wedstrijddagen na) vrije training pilot gig roeien. De training zal worden gegeven vanaf Jachthaven de Rietlanden te Nederhorst den Berg, waar na een instructie geroeid zal worden op de Spiegelplas. Aanmelden via instap.Vegtenspieghel@gmail.com.

Repair Café Hilversum

11.00 uur | De Riebeeck

In het Repair Café kun je je kapotte spullen laten repareren door ter zake kundige enthousiaste vrijwilligers. Geef je kapotte spullen (huishoudelijk, speelgoed, audio, klok, textiel, laptop, fiets etc.) een tweede leven. Ook voor een kop koffie en praatje met buurtgenoten ben je van harte welkom.

Varen en stil genieten

13.30 uur | IJsclubgebouw

Ga met de boswachter mee op een boottocht door het heldere water van de Ankeveense Plassen. De boottocht van 2 uur biedt kans om door het kraakheldere water van de smalle slootjes en weidse plassen te varen. Vanuit de open boot heb je vrij zicht.